- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft 2019 Professional Plus Türkçe
Şirketteki raporların bilgisayar üzerinden tek bir Excel Workbooku'u üzerinde ve yetkililer tarafından görülmesi için yazmaya çalıştığım uygulamada bir sorunla karşılaştım.
Yapmak istediğim şey belirli bir hücre aralığında verilmiş çalışılan dosya adıyla aynı satırda olan veriyi dosya adı olarak almasını ve PDF olarak kaydetmesini istiyorum. Excel olarak kaydedenini de yapacağım ama henüz VBA kullanımında yeni olduğum için beceremedim muhtemelen. Forumda bu konunun dahileri olduğunu gördüm ve bu konuyu açmam gerektiğini düşünüyorum.
Birçok konuyu okudum ve yazmam gereken kodun buna benzeyebileceğini düşündüm en azından başlangıç olarak. Eksik veya hatalı çok yeri olduğunu biliyorum.
Bunların dışında sitede paylaşılan kodları kopyalayıp bu alana yapıştırdığımda ActiveSheet ile MsgBox arasında kalan kısımlarda çeşitli hatalar aldım. Yardımcı olacak , olabilecek tüm üstatlarıma şimdiden saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Private Sub CommandButton5_Click()
'İstediğim dosya adresine kaydetmesi için olan kod
Path = Worksheets("Veri").Range("I1").Text
'Aslında eklenmesi gereken şartları olan ama dosya adlarının bulunduğu aralığı barındıran ve dosya adının alınması gereken hücre aralığını belirten kod
Dosyadi = Worksheets("Veri").Range("I2:I10").Value
ActiveSheet
.ExportAsFixedFormat
Type:=xlTypePDF,
Filename:= "Path" & "Dosyadi" & ".pdf"
Quality:=xlQualityStandard,
IncludeDocProperties:=True,
IgnorePrintAreas:=False,
OpenAfterPublish:=False
MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub
Yapmak istediğim şey belirli bir hücre aralığında verilmiş çalışılan dosya adıyla aynı satırda olan veriyi dosya adı olarak almasını ve PDF olarak kaydetmesini istiyorum. Excel olarak kaydedenini de yapacağım ama henüz VBA kullanımında yeni olduğum için beceremedim muhtemelen. Forumda bu konunun dahileri olduğunu gördüm ve bu konuyu açmam gerektiğini düşünüyorum.
Birçok konuyu okudum ve yazmam gereken kodun buna benzeyebileceğini düşündüm en azından başlangıç olarak. Eksik veya hatalı çok yeri olduğunu biliyorum.
Bunların dışında sitede paylaşılan kodları kopyalayıp bu alana yapıştırdığımda ActiveSheet ile MsgBox arasında kalan kısımlarda çeşitli hatalar aldım. Yardımcı olacak , olabilecek tüm üstatlarıma şimdiden saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Private Sub CommandButton5_Click()
'İstediğim dosya adresine kaydetmesi için olan kod
Path = Worksheets("Veri").Range("I1").Text
'Aslında eklenmesi gereken şartları olan ama dosya adlarının bulunduğu aralığı barındıran ve dosya adının alınması gereken hücre aralığını belirten kod
Dosyadi = Worksheets("Veri").Range("I2:I10").Value
ActiveSheet
.ExportAsFixedFormat
Type:=xlTypePDF,
Filename:= "Path" & "Dosyadi" & ".pdf"
Quality:=xlQualityStandard,
IncludeDocProperties:=True,
IgnorePrintAreas:=False,
OpenAfterPublish:=False
MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub