- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office Professional Plus 2019 - Sürüm 1808 - Türkçe
Arkadaşlar Merhaba,
Forumda aradım ancak kodlar çok detaylıydı, uyarlama yapamadım.
2 Farklı excel dosyam var. Birincisinde sözleşme numaraları ve adres bilgileri, ikincisinde ise sözleşme numaraları ve tüketim miktarları mevcut.
İkinci exceldeki tüketim miktarlarını birinci excele VBA ile düşeyara gibi yazdırmak istiyorum. Veriler yaklaşık 70.000 satır ve çok fazla dosya olduğu için düşeyara kullanmam mümkün değil.
Aşağıdaki şekilde bir kod yazdım, aynı exceliçerisindeki sayfalardan veri alışverişi yapabiliyorum ancak farklı bir excel dosyasından veri almak için gereken workbook komutunu uyarlayamadım. Kod; 1.Sayfadaki b sütunu ile 2.sayfadaki b sütunundaki sözleşme numaraları eşleştiriyor ve ikinci sayfadanın c sütunundan aldığı tüketim verilerini 1.sayfa d sütununa yazıyor. 70.000 Satırlık ana veri tabanıma yaklaşık 20-25 farklı excelden veri alacağım için VBA ile halletmem gerek. Her excele göre uyarlama yapıp teker teker bu kodu gömeceğim. Şuan acil ihtiyaç söz konusu, daha sonra geliştirmeye çalışacağım.
Sub Makro1()
'
Dim say1, say2, i, j As Integer
say1 = WorksheetFunction.CountA(Sayfa1.Range("b2:b70000"))
say2 = WorksheetFunction.CountA(Sayfa2.Range("b2:b70000"))
For i = 2 To say1 + 5
For j = 2 To say2 + 5
If Sayfa1.Range("b" & i) = Sayfa2.Range("b" & j) Then
Sayfa1.Range("d" & i) = Sayfa2.Range("c" & j)
End If
Next j
Next i
End Sub
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Forumda aradım ancak kodlar çok detaylıydı, uyarlama yapamadım.
2 Farklı excel dosyam var. Birincisinde sözleşme numaraları ve adres bilgileri, ikincisinde ise sözleşme numaraları ve tüketim miktarları mevcut.
İkinci exceldeki tüketim miktarlarını birinci excele VBA ile düşeyara gibi yazdırmak istiyorum. Veriler yaklaşık 70.000 satır ve çok fazla dosya olduğu için düşeyara kullanmam mümkün değil.
Aşağıdaki şekilde bir kod yazdım, aynı exceliçerisindeki sayfalardan veri alışverişi yapabiliyorum ancak farklı bir excel dosyasından veri almak için gereken workbook komutunu uyarlayamadım. Kod; 1.Sayfadaki b sütunu ile 2.sayfadaki b sütunundaki sözleşme numaraları eşleştiriyor ve ikinci sayfadanın c sütunundan aldığı tüketim verilerini 1.sayfa d sütununa yazıyor. 70.000 Satırlık ana veri tabanıma yaklaşık 20-25 farklı excelden veri alacağım için VBA ile halletmem gerek. Her excele göre uyarlama yapıp teker teker bu kodu gömeceğim. Şuan acil ihtiyaç söz konusu, daha sonra geliştirmeye çalışacağım.
Sub Makro1()
'
Dim say1, say2, i, j As Integer
say1 = WorksheetFunction.CountA(Sayfa1.Range("b2:b70000"))
say2 = WorksheetFunction.CountA(Sayfa2.Range("b2:b70000"))
For i = 2 To say1 + 5
For j = 2 To say2 + 5
If Sayfa1.Range("b" & i) = Sayfa2.Range("b" & j) Then
Sayfa1.Range("d" & i) = Sayfa2.Range("c" & j)
End If
Next j
Next i
End Sub
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.