- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Excel 2010
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 21-02-2021
Öncelikle Merhabalar;
Ben Excel 'i Ufak Tefek Bir Şeyler Yaparak Öğrenmeye Çalışıyorum ( İşten Arta Kalan Zamanlarımda Hobi Olarak )
Youtube 'da Bir Video 'ya Bakarak Kendi Çapımda Bir Program Yapmaya Çalışıyorum. Ve Siz Üstadlardan Zaman Zaman Yardım Talep Edeceğim.
Soruma Geçecek Olursak ve Kabaca Çalışmamdan Bahsetmem Gerekirse;
VBA Kullanarak Bir UserForm Oluşturdum,. Bu UserForm İçerisinde MultiPage ve MultiPage İçerisinde de Çeşitli Textbox, Commandbutton vb. Şeyler Oluşturdum.
Oluşturduğum Commandbutton 'un Biri Şu Şekilde; TOPLA Adını Verdiğim Button İle Belirli Para Dökümlerini Toplatıp Bir Textbox 'a Yazdırıyorum. Buraya Kadar Her Şey Çok Güzel Fakat Elimde Yaklaşık Olarak 12 Adet Para Dökümü Var 200 TL 'den 5 TL 'ye Kadar 1 TL 'den de 0,01 Krş 'a Kadar
Bunların Hepsini Farklı Varyasyonlarla txtbox 'a yazdığım değer neyse karşısındaki küpür ile çarpıp tüm texboxa yazdığım değerlerin sonucunu versin.
Örneğin; 200*100, 100*100 , 50*100, 20*100 TOPLAM: 37.000 TL
Yazdığım Kod da şu şekilde ama sadece 2 küpürü toplatabiliyorum. Sonrasında değer toplama yapmıyor. Bir de Kasa Dökümü Yazan Yerdeki Tutar Arasında Nokta ve Kuruş Olursa Virgül Eklemesini İstiyorum Örneğin; 37.000,50 Gibi
Bu Arada Örnek Dosya Atamıyorum. Çünkü Excel Üzerinde Bir Çalışma Değil Tamamen VBA Tabanlı Çalışıyorum Herhangi Bir Sayfa Yok Sadece Kodlamadan İbaret Şimdiden Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler.. Bu Sadece Başlangıç Başka Sorular da Sorabilirim
Ben Excel 'i Ufak Tefek Bir Şeyler Yaparak Öğrenmeye Çalışıyorum ( İşten Arta Kalan Zamanlarımda Hobi Olarak )
Youtube 'da Bir Video 'ya Bakarak Kendi Çapımda Bir Program Yapmaya Çalışıyorum. Ve Siz Üstadlardan Zaman Zaman Yardım Talep Edeceğim.
Soruma Geçecek Olursak ve Kabaca Çalışmamdan Bahsetmem Gerekirse;
VBA Kullanarak Bir UserForm Oluşturdum,. Bu UserForm İçerisinde MultiPage ve MultiPage İçerisinde de Çeşitli Textbox, Commandbutton vb. Şeyler Oluşturdum.
Oluşturduğum Commandbutton 'un Biri Şu Şekilde; TOPLA Adını Verdiğim Button İle Belirli Para Dökümlerini Toplatıp Bir Textbox 'a Yazdırıyorum. Buraya Kadar Her Şey Çok Güzel Fakat Elimde Yaklaşık Olarak 12 Adet Para Dökümü Var 200 TL 'den 5 TL 'ye Kadar 1 TL 'den de 0,01 Krş 'a Kadar
Bunların Hepsini Farklı Varyasyonlarla txtbox 'a yazdığım değer neyse karşısındaki küpür ile çarpıp tüm texboxa yazdığım değerlerin sonucunu versin.
Örneğin; 200*100, 100*100 , 50*100, 20*100 TOPLAM: 37.000 TL
Yazdığım Kod da şu şekilde ama sadece 2 küpürü toplatabiliyorum. Sonrasında değer toplama yapmıyor. Bir de Kasa Dökümü Yazan Yerdeki Tutar Arasında Nokta ve Kuruş Olursa Virgül Eklemesini İstiyorum Örneğin; 37.000,50 Gibi
Bu Arada Örnek Dosya Atamıyorum. Çünkü Excel Üzerinde Bir Çalışma Değil Tamamen VBA Tabanlı Çalışıyorum Herhangi Bir Sayfa Yok Sadece Kodlamadan İbaret Şimdiden Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler.. Bu Sadece Başlangıç Başka Sorular da Sorabilirim
Kod:
Private Sub cmdmervetopla_Click()
mervekagitparakasa200 = 200
mervekagitparakasa100 = 100
mervekagitparakasa50 = 50
mervekagitparakasa20 = 20
mervekagitparakasa10 = 10
mervekagitparakasa5 = 5
mervemadeniparakasa1 = 1
mervemadeniparakasa050 = 0.5
mervemadeniparakasa025 = 0.25
mervemadeniparakasa010 = 0.10
mervemadeniparakasa005 = 0.05
mervemadeniparakasa001 = 0.01
mervekasatopla(0) = mervekagitparakasa200 * Val(txtmervekasa200.Text)
mervekasatopla(1) = mervekagitparakasa100 * Val(txtmervekasa100.Text)
mervekasatopla(2) = mervekagitparakasa50 * Val(txtmervekasa50.Text)
mervekasatopla(3) = mervekagitparakasa20 * Val(txtmervekasa20.Text)
mervekasatopla(4) = mervekagitparakasa10 * Val(txtmervekasa200.Text)
mervekasatopla(5) = mervekagitparakasa5 * Val(txtmervekasa200.Text)
mervekasatopla(6) = mervemadeniparakasa1 * Val(txtmervekasa1.Text)
mervekasatopla(7) = mervemadeniparakasa050 * Val(txtmervekasa050.Text)
mervekasatopla(8) = mervemadeniparakasa025 * Val(txtmervekasa025.Text)
mervekasatopla(9) = mervemadeniparakasa010 * Val(txtmervekasa010.Text)
mervekasatopla(10) = mervemadeniparakasa005 * Val(txtmervekasa005.Text)
mervekasatopla(11) = mervemadeniparakasa001 * Val(txtmervekasa001.Text)
txtmervekasadokumu.Value = mervekasatopla(0)
End Sub
Son düzenleme: