vba ile web sayfada sorgu yapıp sonucu alma

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
merhaba arkadaşlar aradığım soruya youtube de bir hocamız cevap vermiş aslında ama dosyaları yok
bu videodaki olayın aynısını nasıl yapabilirim yada yapılmışı varmı hazır elinde olan.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
yanlış youtube videosu atmışım kusura bakmayın yapmak istediğim olay tam olarak bu videoda var

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Bilgisayarda selenium kurulu olması gerekli. Selenium ve Chrome driver ayarı yapıldı mı?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bilgisayarda selenium kurulu olması gerekli. Selenium ve Chrome driver ayarı yapıldı mı?
evet hocam selenium 2,0,9 ve chrome drive 102 sürümü kurulu bilgisayarımda yukarıda belirtmeyi unutmuşum benim sorgu yapmak istediğim sayfada captha koduda var onu atlayarak sorgulatma yapabilmem mümkünmüdür.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
ücretli olarak yardım edebilecek varsa teklife açığım uzaktan bağlantı yaparak yapabiliriz arkadaşlar

Excel Vers. ve Dili
office2007 Türkçe
Recaptcha'nin çeşitli yapıları var.

Örneğin bir tanesinde tik atmanız yeterli iken diğer versiyon sizden resimleri seçmenizi isteyebiliyor.
Tahminim sizin üstünde çalışmak istediğiniz sitede ikinci örnektekini kullanmaktadır.

Bu durumda hem iyi hem de kötü haber olarak;

İyi haber Recaptcha'yı aşabilirsiniz bu mümkün. Python ile yaptığım programlarda selenium driver kullanarak bunu gerçekleştirdim.

Kötü haber ise Recaptcha bir kaç "aşmadan" sonra bilgisayarı tespit ederek blok koymaya girişi tamamen engellemeye başlıyor.
Tekrar giriş için üstünden epey bir zaman geçmesi gerekiyor.

Doğrusu vba selenium ile bunun yapılabilceğini pek düşünmüyorum. Ancak şunu da belirteyimki chrome'nun yada firefox'un otomatik captcha işeretleyen extension'larıda mevcut.
Detaylı bilgi için "https://www.raymond.cc/blog/bypass-captcha-firefox-auto-solving-captcha-monster/" bakınız. Böyle bir yapı vba ile birleştirilebilirmi denemek lazım.