Cumas
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Windows 11 TR, Excel 2021 64 Bit Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 02-10-2028
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun süredir Excel kullanıyorum.
Başlangıçta basit şeyler yapıyordum son bir yıldır yoğun ilgileniyorum ve fonksiyon ve formüller konusunda bayağı ilerledim.
Artık kodlamaya geçmek istiyorum. Kod öğrenmek istiyorum.
Bir süre araştırma yapıyorum ama hiç bir yerde tam bir açıklama göremedim.
Kodları Nereye yazmalıyız.
VBA editörü açtığımızda Solda Project penceresinde:
Sayfa1
Sayfa2
BuÇalışmaKitabı nesneleri var.
Insert menüsünde de Module, UserForm ve Class Module ekleyebildiğimizi öğrenmiştim. UserForm kullanıcı form ları hazırlamak için oluşturuyoruz.
Sorum şu: Bir makro yazacağız. Nereye yazalım. Sayfa1 yada Sayfa2'yi çift tıkladığımızda kod yazma alanı açılıyor. BuÇalışmaKitabı'nı da çift tukladığımızda yine bir kod yazma alanı açılıyor.
Ayrıca Insert menüsünde Bir Module eklersek bu seçili ikende bir kod yazma alanı var. Peki kodları nereye yazacağız. Yazacağımız yeri neye göre belirleyeceğiz.
Şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim
Uzun süredir Excel kullanıyorum.
Başlangıçta basit şeyler yapıyordum son bir yıldır yoğun ilgileniyorum ve fonksiyon ve formüller konusunda bayağı ilerledim.
Artık kodlamaya geçmek istiyorum. Kod öğrenmek istiyorum.
Bir süre araştırma yapıyorum ama hiç bir yerde tam bir açıklama göremedim.
Kodları Nereye yazmalıyız.
VBA editörü açtığımızda Solda Project penceresinde:
Sayfa1
Sayfa2
BuÇalışmaKitabı nesneleri var.
Insert menüsünde de Module, UserForm ve Class Module ekleyebildiğimizi öğrenmiştim. UserForm kullanıcı form ları hazırlamak için oluşturuyoruz.
Sorum şu: Bir makro yazacağız. Nereye yazalım. Sayfa1 yada Sayfa2'yi çift tıkladığımızda kod yazma alanı açılıyor. BuÇalışmaKitabı'nı da çift tukladığımızda yine bir kod yazma alanı açılıyor.
Ayrıca Insert menüsünde Bir Module eklersek bu seçili ikende bir kod yazma alanı var. Peki kodları nereye yazacağız. Yazacağımız yeri neye göre belirleyeceğiz.
Şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim