vba kodlarını kopyala yapıştır yaparak çalıstıramıyorum nasıl yapmalıyım

Excel Vers. ve Dili
2002
vba konusunda acemiyim sabahtan beri forumu inceliyorum herkes şu kodu dene bunu dene diyo bu kodları kopyala yapıştır yapıyorum çalışmıyo nasıl yapmam gerekiyo bilgilendirirseniz sevinirim

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın can06,

Kopyala dedikten sonra kodları nereye yapıştırıyorsunuz ?
Veya Excel ile yapmaya çalıştığınız şey nedir ?

Excel Vers. ve Dili
2002
visual basic ekranına yapıştırıyorum mesela yazıcıdan çıktı almak istiyorum en basit ama olmuya yapmaya çalıstığım şey biraz ayrıntılı bu kodların kullanımını öğrensem yavaş yavaş bişeyler yaparım diye düşünüyorum ilginize teşekkürederim iyi çalısmalar

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın can06,

Bazen direkt olarak kopyalanıp yapıştırılmış bir kod ufak tefek düzenlemeler isteyebilir. Bu sizin bilgisayarınızdaki dosyanın yolu, kitabınızın ismi veya sayfanızın ismi gibi şeylerdir genelde.

Bunların dışında size en çok yardımcı olacak şey,
- Excel kitabınızı açın (Önce yedeğinizi alın)
- Araçlar - Makro - Yeni Makro Kaydet deyin
- Bu noktada biraz dikkatli davranarak yapmak veya yaptırmak istediğiniz işlemi yapın. (Örneğin Ctrl F ile bir arama yapmak veya Yazıcıya belge göndermek gibi)
- Yapacaklarınız bittiğinde, Makro Kayıt işlemini durdurun.
- Excel sayfanız üzerine bir buton koyun. Butonu yerleştirdiğiniz anda kaydetmiş olduğunuz makronun ismi açılan pencerede görülecektir. Onu seçerek "Tamam" deyin.

Bundan sonra o butona her tıkladığınızda yapmak veya yaptırmak istediğiniz işlemler (tek tıkla) gerçekleşir.

Burada yaptığınız işlemin kodunu Excel sizin için yazmıştır. Yine siz bu kodlar üzerinde küçük değişiklikler yaparak nereyi veya neleri etkilediğini bulmaya çalışarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2002
sizin söylediğiniz bi makro yapmıştım ama incelemek aklıma gelmemişti tam istediğim gibi olmamıştı sayfalar yazıcıdan istediğim gibi çıkmadı yani sayfa dışına falan taşdı bende uğraşmamıştım biraz uğraşıyım teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2002
yapmak istediklerim
1 temizle butonu istiyorum
2 excel deki yazıları düzenlemek istiyorum yani word daki bi yazıyı excele aktarmak bi problem örnekteki yazıların düzenli olmasını istiyorum
3 yazıcıdan çıktı almak istiyorum
a) borclu veya kefil emekli ise virman t emekli yazısındanda ilgili kişi için çıktı almam lazım
b) kredi oniki ay üzerinde vadeli ise sigorta sözleşmesi de almak istiyorum
teşekkürler

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın can06,

Problemlerinizi veya yapmaya çalıştıklarınızı sırayla halletmeye çalışalım isterseniz. Öncelikle, temizlemek istediğiniz yer neresidir ?

Excel Vers. ve Dili
2002
girilen parametreler yani borçlu adı kefil adı gerçi ben bugün bunu makro atıyarak yaptım
diğer sorunum ya böyle olmuyacak en iysi ben bi kitap alıyım internet ten olacak gibi değil heralde ilginize teşekkürler iyi çalışmalar