vba

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Merhabalar
forumdaki verilen örnekleri toplayarak bir çalışma derledim .ama tabloyu başka bilgisayarda açabiliyorum ama bir başka bilgisayarda açamıyorum bu neden kaynaklanıyor ve nasıl bir çözüm uygulayabilirim
bukonuda yardımcı olabilirmisiniz

şimdiden çok teşekkürler

Son düzenleme:

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba
Bazı bilgisayarlarda çalışıp bazılarında çalışmaması kullanmılmış olan DTPicker nesnesiyle ilgili olabilir.

DTPicker nesnesini çalıştırabilmeniz için mscomct2.ocx dosyasını indirip ilgili sistem dosyasının içine ( C:\windows\system32) atmanız gerekmektedir.

Yapılması gerekenler:

1-Gerekli activex olan ocx dosyası diğer bilgisayarda ilgili klasöre kopyalanır.
2-Kopyalama sonrasında , ilgili User Form seçildikten sonra tools menüsünden references komutuna tıklanır.
3-Açılan references-vba project penceresinden browse düğmesine tıklanır.Açılan add reference penceresinden ilgili ocx seçilerek Kopyaladığımız yerdeki ocx dosyasının yolu gösterilir. [Bu arada ocx leri görebilmek için , Dosya türü kutusunu ActiveXcontrols(*.ocx) olarak değiştirmeyi unutmayın ]
4-Aç'ı tıkladığınızdaGeri dönüldüğünde references penceresinde , ilgili ocx dosyası onaylı bir şekilde duruyor olacaktır. Ok'e tıklayın.
5-Sonraki adımda , ocx'in kullanılabilir bir arayüzü varsa , additional kontrols den tıklanarak toolbox'a aktarılır.

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
DTPicker nesnesinin bağlı olduğu referansın yüklü olmadığı makinealrda açmaması normaldir. Ancak referansın adını unuttum.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
arkadaşlar yardımınız için çok teşekkürler