- Excel Vers. ve Dili
- vba listbox seçim hakkı ve seçilen alan dışında tekrar listeleme
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 13-01-2024
Merhaba,
G ve E sütuna 20 adet seçimden oluşturduğum seçimli listbox oluşturdum.
Örneğin G sütununda 20 adet işlenen veri seçim tablosu oluşturdum.Kullanıcı 1. ve 3. seçimi seçti.Bunun için E sütununda da sadece 1' i ve 3'ü seçmesini istiyorum.
E ve G sütunundaki seçimler arasındaki bağlantıyı nasıl kurabilirim?
Somut Örnek :
Aşağıdaki tabloda listeden 1.kimlik bilgileri'ni seçtiysem yanındaki sütunlarda da yalnızca 1 ile bağlantılı rakamları seçmek istiyorum.mesela 1.kimlik bilgileri'ni seçtiysem 5.istanbul üniversitesini seçmeme izin vermesin istiyorum. Ya da 1 ve 3 ü seçtiyse 1 ve 3 ile bağlantılı seçimler yapsın.Yalnızca bağlantılı olanı seçebilirsiniz diye uyarı getirebilir ama seçime izin vermesin.
Yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler şimdiden..
G ve E sütuna 20 adet seçimden oluşturduğum seçimli listbox oluşturdum.
Örneğin G sütununda 20 adet işlenen veri seçim tablosu oluşturdum.Kullanıcı 1. ve 3. seçimi seçti.Bunun için E sütununda da sadece 1' i ve 3'ü seçmesini istiyorum.
E ve G sütunundaki seçimler arasındaki bağlantıyı nasıl kurabilirim?
Somut Örnek :
Aşağıdaki tabloda listeden 1.kimlik bilgileri'ni seçtiysem yanındaki sütunlarda da yalnızca 1 ile bağlantılı rakamları seçmek istiyorum.mesela 1.kimlik bilgileri'ni seçtiysem 5.istanbul üniversitesini seçmeme izin vermesin istiyorum. Ya da 1 ve 3 ü seçtiyse 1 ve 3 ile bağlantılı seçimler yapsın.Yalnızca bağlantılı olanı seçebilirsiniz diye uyarı getirebilir ama seçime izin vermesin.
Yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler şimdiden..
1.kimlik bilgileri | 1.adı | 1.asli | |
2.iletişim bilgileri | 1.soyadı | 1.uygun | |
3.kan grubu bilgileri | 2.numara | 2.02125242423 | |
4.cinsiyet bilgileri | 3.0 rh+ | ||
5.öğrenim bilgileri | 4.kadın | ||
6.aile bilgileri | 5.istanbul üniversitesi | ||
7.hesap bilgileri | 6.bekar |