Veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
tr 2003
eğer bu çalışma kitabında istediğim sayfa yapısı ve satır kısımlarının otomatik gelmesi zor bir işlem ise bunu yapmasakda idare eder.
ancak diğer diğer sutun başlıklarını seçtiğimde gelen bilgilerden satırda görev durumu kısmındaki iki seçenekten bir olduğunda üstteki tabloya diğeri olduğunda alttaki tabloya gelmesi konusunda yardım ederseniz sevinirim

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Dosyanıza gözattım, şunları açıklar mısınız ?

1-Hücre aralıklarını sabitlemek açılışta devreye girecek bir kodla bütün dosya için mümkün, ancak çizgiler inanılmaz ağırlık yapar, ayrıca bilgiyi istediğiniz şekilde yönetecek formuller de olunca 100 kb dosya 5 mb çıkabilir, bir de veri eklendiğinde ya ağırlaşır ya kilitlenir. Gördüğüm kadarı ile ayrılan alan , içinde bulunacak veri için çok fazla.

2- sağa doğru giden bir data yığılmş , bu olabilir. Ama bunun okunması ve aktarılması ayrı bir zorluk da getirir. Özelliklerine göre datayı ( kişisel bilgiler , yetenekler, verebildiği dersler vs ) gibi bölmek sizce ne kadar doğru olur ?

3- Bu datayı rahat ve istenen kısmı kadar görmek için sayfa kullanmak yerine userform kullanmayı düşünür müsünüz ? Bu durumda data ile direk ilişki kalmaz, göremezsiniz de istemeden, ne gelip gidecekse userform üstünden ve güvenli olur, formül yapılmaz. Data veya sayfa biçimlendirmeye de gerek yok , zira sayfa veritabanı deposu olarak kalır.

Dipnot olarak , dosyanızı bu sekilde hazırlamak bir kac gün alır. Ancak işim daha acil derseniz formullerde usta arkadaşların benden daha yardımcı olacağını sanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
tr 2003
Aslında benim ihtiyacım olan şey. Data sayfasından diğer sayfaya çekilen bilgilerden görev durumu kısmında yer alan iki farklı Bilgin'in, biri sayfanın üstündeki tabloya çekmesini, diğerini sayfanın altındaki tabloya çekmesini istiyorum.
Ama bu ve diğer sayfalardaki formüller Arçelik çalışmasını yavaşlatıyor.ilerleyen Zaman'larda bu durum veri artacağından daha kötüleşeceği malum.o yüzden

1 de bahsettikleriniz olmayabilir.
2 de bahsettiğiniz datalar alt alta farklı kişilerin bilgileri olacağı için Nasıl biölünebilir.bilmiyorum.sonuca götürecekse olur
3 deki öneriniz olabilir.bu program için daha stabil bir çalışma yolu olur. User
Form yapıldıktan sonra, data bilgilerinden düşey ara indis formülü vs bilgi çeken 5-6 farklı sayfamı eklemek isterim. Yada bunlarıda görseniz daha bütün bir yaklaşımla mı çözüm üretirsiniz.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
3 deki öneriniz olabilir.bu program için daha stabil bir çalışma yolu olur. User
Form yapıldıktan sonra, data bilgilerinden düşey ara indis formülü vs bilgi çeken 5-6 farklı sayfamı eklemek isterim. Yada bunlarıda görseniz daha bütün bir yaklaşımla mı çözüm üretirsiniz.
Ben kendi fikrimce userform üzerinde multipage nesnesi yardımı ile datayı hem toplu hem ayrılmış olarak yapmayı , bunları da filtrelerle özetleyip özetin de baskısını mumkün kılan br çalışma yapmayı düsündüm .

Kodların , sütun datası özelliklerini de ayarlamak biraz deneme yanılma taşıdığından benim bunu sonuçlandırmam haftasonundan önce olmaz, ancak sonuçta güzel birşeyler çıkacaktır. Ara örneğe göre de siz gelecek hafta aksaklık eksiklik sorun araştırır yazarsanız devamını da yapmış oluruz, ortaya hem sizin için hem de üyeler için eli yüzü iyi bir çalışma çıkabilir.

Yine de tekrar etmek gerekirse, formüller yolu ile isteklerinizi yapmak mümkün ancak benim formül bilgim ( öğrenmeyi de istemediğimden ) zayıf. Bu nedenle bu açıdan müdahale edip örnek yapmak isteyen olursa , o da ayrı bir çalışma olur.

Siz de sonuca bakarsınız :)

Bu arada 5 6 sayfa dediğiniz bundan ayrı ise , görmek daha doğru olur , eğer soru mesajınıza yukleyip buradan da uyarırsanız ...İki kere keşfetmeyelim sonra ...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dosyanızı aldım , akşam saatlerinde tekrar inceleyecegim

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Kaptan_Jack

Sağa doğru giden veri hem kategori olarak karışık hem de düzen olarak tutarsız göründüğünden başlıkları yeniden düzenledim ve 3 kategoriye ayırdım. Bunlara göre userform oluşturup 3 ayrı sayfa halinde kayıt ve dördüncü sayfada sorunuza uygun bir ek sayfa yerleştrmeye çalışacağım.

Bu şekilde , excel ile direk bağınız olmayacak ve bütün işlevler userform üzerinde yapılabilecek.

Benim şimdilik kurgulamam (3 nolu cevabınıza göre) bu şekilde olabilir. Bu kadara gerek yok ben excelde çalışmak isterim derseniz o da ayrı ancak , formüllerle aram zayıftır. Benden daha iyi bilen bir arkadaşın formül konusunda daha çok yardımı dokunabilir.

Bu arada kategorilerde size göre yeri yanlış olan varsa söyleyiniz , bu listeler otomatik userformda kendiliğinden görüntülenecek ve textboxları da ona göre kodlanacak.

http://www.filebig.net/files/vAcESuNMU5

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dosyanızda ilk adım .. Diğer sayfalarınız da buna benzer devam edecek , bir inceleyiniz.

Özlük kayıt sayfasında özbilgileri girip kaydedip düzeltebiliyorsunuz , süzme sayfasında kriterlere göre listeyi süzebiliyorsunuz. Bunda bazı yerler şimdilik bakmadığımdan yanlış çalışabilir ama fikren yapı bu olacak.

Sizce uygun mu ?

http://www.filebig.net/files/pzEa9ZNgBa