Veri doğrulama Listesinde Bulanan Değerleri Başka Sayfada Listeleme

HAYATİKOYUNCU

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-01-2026
Merhaba ,
Elimde bir maliyet tablosu var. ürünlerin kodlarını veri doğrulama listesi oluşturarak bir önceki sayfadan maliyet değerleri çekip liste fiyatını belirliyorum.
3. çalışma sayfasında toplu fiyat listesi oluşturmak istiyorum. Örnek dosyayı inceleye bilirseniz memnun olurum.

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Ürün Bazlı Fiyat Listesi sayfasında A1 için yazmışınız, diğer ürünler Altına mı gelecek sağına mı?
Ya da bu sayfaya ihtiyacınız yoksa, sadece sonuç elde etmek için yapıyorsanız ve iplik-kumaş-işçilik birim fiyatlarınız üründen ürüne değişmiyorsa daha kolay olur
=KAYDIR('MALİYET TUTARLARI'!$D$1;KAÇINCI(A3;ÜRÜNKODU;0);0;1;1)*İplik+KAYDIR('MALİYET TUTARLARI'!$E$1;KAÇINCI(A3;ÜRÜNKODU;0);0;1;1)*Kumaş+KAYDIR('MALİYET TUTARLARI'!$F$1;KAÇINCI(A3;ÜRÜNKODU;0);0;1;1)*İşçilik
Düzenlenmiş hali ektedir.

Ekli dosyalar

HAYATİKOYUNCU

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
22-01-2026
Ürün Bazlı Fiyat Listesi sayfasında A1 için yazmışınız, diğer ürünler Altına mı gelecek sağına mı?
Ya da bu sayfaya ihtiyacınız yoksa, sadece sonuç elde etmek için yapıyorsanız ve iplik-kumaş-işçilik birim fiyatlarınız üründen ürüne değişmiyorsa daha kolay olur
=KAYDIR('MALİYET TUTARLARI'!$D$1;KAÇINCI(A3;ÜRÜNKODU;0);0;1;1)*İplik+KAYDIR('MALİYET TUTARLARI'!$E$1;KAÇINCI(A3;ÜRÜNKODU;0);0;1;1)*Kumaş+KAYDIR('MALİYET TUTARLARI'!$F$1;KAÇINCI(A3;ÜRÜNKODU;0);0;1;1)*İşçilik
Düzenlenmiş hali ektedir.
Emeğiniz için teşekkür ederim fakat tam olarak istediğim bu değil. maliyet tutarları sayfasından hesaplama yapıyoruz sizin formül ile.
Ürün bazlı liste fiyatını hesaplarken + olarak maliyete etki eden değerler gelebilir. Elektrik , Su gibi Mesela. bu şekilde olduğunda nasıl çözebilirim.
özetlemek gerekirse ben fiyat listesini ürün bazlı liste fiyatı sayfasından veri çekerek yapmak istiyorum.
Ürün Bazlı Fiyat Listesinde A1 - B1 - C1 - D1 için ayrı ayrı hesaplama yapılıp bu sayfadan başka bir sayfaya liste oluşturmak istiyorum.

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
O halde ilk sorumu tekrar sorayım.
A1 ürünü için bir maliyet tablosu oluşturmuşsunuz. A1:J7 aralığında
Diğer ürünlerinizin maliyet tabloları hangi sayfada, hangi aralıkta olacak?

HAYATİKOYUNCU

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
22-01-2026
O halde ilk sorumu tekrar sorayım.
A1 ürünü için bir maliyet tablosu oluşturmuşsunuz. A1:J7 aralığında
Diğer ürünlerinizin maliyet tabloları hangi sayfada, hangi aralıkta olacak?
Diğer ürünlerde aynı sayfada mevcut. A1 hücresinde veri doğrulama ile liste oluşturuldu diğer ürünler için. A1 hücresine tıkladığımda diğer ürünleri çağırıyorum.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Bu şekilde olursa formülle çözemem.
Fiyat listeniz zaten sonuç sayfanız.
Ben yerinizde olsam, her bir maliyet kalemi için maliyet turarları kısmında sütun açarım.
Her bir maliyetin de birim fiyatını yeni açtığım sayfada belirtirim.
Sonrasında benim yaptığım ilk formül, tüm maliyet kalemelerinizle revize edilerek işinizi görecektir.

Ürün maliyetini iplik etkiliyorsa ona miktar belirtirsiniz, Elektrik maliyet değilse o ürün için mikatırını sıfır girersiniz.
Çok daha rahat olur diye düşünüyorum.

HAYATİKOYUNCU

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
22-01-2026
Bu şekilde olursa formülle çözemem.
Fiyat listeniz zaten sonuç sayfanız.
Ben yerinizde olsam, her bir maliyet kalemi için maliyet turarları kısmında sütun açarım.
Her bir maliyetin de birim fiyatını yeni açtığım sayfada belirtirim.
Sonrasında benim yaptığım ilk formül, tüm maliyet kalemelerinizle revize edilerek işinizi görecektir.

Ürün maliyetini iplik etkiliyorsa ona miktar belirtirsiniz, Elektrik maliyet değilse o ürün için mikatırını sıfır girersiniz.
Çok daha rahat olur diye düşünüyorum.
Teşekkür Ederim ilginiz için. Biraz daha uğraşacağım olmazsa değiştireceğim ama epey bir emek boşa gidecek :( . farklı farklı sayfalardan ve dosyalardan veri çekmem gerekiyor ürün bazlı maliyet için. Makro ile çözülebilinecek bir durum mu peki sizce. ona göre araştırma yapayım

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
İşin şurası garip.
Önce bir seçimden ürün seçeceksiniz, sonuçları o hespalayacak, siz onun hesapladığı sonucu sayfadaki ilgili satıra yazacaksınız.
Ben olsam formatı değişirim direkt.
Başka arkadaşlar umarım sizin isteğinize göre çözüm üretebilirler.