veri doğrulama problemi (farklı)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ekteki dosyada da anlattığım üzere a sutununda 9 hücre birleşik d sütununda bu hücrelerin karşılığı olan 9 satır ayrı veri doğrulama yöntemiyle başka bir sayfada birleşik bulunan hücrede yazdığım değerin karşılığına gelen 9 değeri liste olarak görmek ve seçmek istiyorum. ancak sorun şurda ki; benim hazırladığım form 3. satırdan başlayıp 65536. satırda sona eriyor. yardım edebilirseniz sevinirim. örnek dosya ektedir. İlgilenen herkese teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Öncelikle ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim sayın Hamitcan.

Vermiş olduğunuz dosya ile ilgili olarak bir problemim var liste kutusu en son 592. sırayı gösteriyor bende daha fazla kayıt olduğundan benim isteğime tam olarak cevap vermiyor acaba bu işlemi nasıl yaptığınızı ve bunu nasıl uzatabileceğimi anlatırmısınız. tekrar teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. hamitcan sorunuzu cevaplarken "ana sayfa" isimli sayfanızda EKLE-AD-TANIMLA menüsünden "DENEME2" adıyla DİNAMİK alan tanımlaması yapmıştır. Kullandığı formül ile 1000 satırlık bir dinamik alan tanımlaması yapmıştır. Eğer 1000 satırlık tanımlama size yeterli gelmiyorsa aşağıdaki formüldeki 1000 değerlerini arttırın.

Kod:
=KAYDIR('ana sayfa'!$A$1;KAÇINCI('veri bulma sayfası'!$B$2;'ana sayfa'!$A$1:$A$1000;0)-1;2;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY('ana sayfa'!$A$1:$A$1000)+3;1)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkürler sayın COST_CONTROL, hemen işe koyulayım ilgilenen herkese teşekkürler...