Veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Bölgeler, firmalar ve bunların bayilerinden oluşan bir tablo hazırlamam gerekiyor.İlk sütuna bölge, ikinci sütuna firma girdiğimde üçüncü sütüna sadece firmanın o bölgedeki bayileri gelsin istiyorum. Aslında forumda buna benzer bi konu var ama orda yapılanı anlayamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım. Örnek tablo ekte gönderilmiştir.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Foruma dosya eklerken mümkün olduğunca 2003 ve öncesi versiyonlarda eklemeye özen gösterin. Yardım almanız hızlanacaktır.

Ekte örnek dosyanızda BAYİLER sütununu değiştirerek çözüm yolu buldum. Bu şekilde kullanırsanız veri doğrulamadan rahatlıkla faydalanabilirsiniz.

Veri doğrulamada 255 karakter sınırı olduğu için alan tanımlamaları yapmak zorunda kaldım. EKLE-AD TANIMLA menüsünden inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Öncelikle teşekkür ederim gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Ancak karakter sınırlamasından dolayı bunu kendi tabloma uygulayamam sanırım. Çünkü bunu 24 bölge 11 ana firma için yapmam gerekiyor. Ayrıca istesem de uygulayamam çünkü formül oldukça karışık olmuş benim için. Umarım başka bir yolu vardır

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Öncelikle teşekkür ederim gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Ancak karakter sınırlamasından dolayı bunu kendi tabloma uygulayamam sanırım. Çünkü bunu 24 bölge 11 ana firma için yapmam gerekiyor. Ayrıca istesem de uygulayamam çünkü formül oldukça karışık olmuş benim için. Umarım başka bir yolu vardır
.

Formülsüz istiyorsanız, esnek ve kullanışlı olan Özet Tablo'yu kullanın, derim.

Konu için bakın:

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

Buna göre yapılmış dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Aslında ben bunu iki bölge, iki ana firma için yapabiliyorum(veri doğrulamada "eğer" ve "ve" kullanarak) bu tabloyu da gönderiyorum size Office 2003 formatında. istediğim bunu tüm bölgelere ve tüm firmalara uyarlamak. ama karakter sınırından dolayı yapamıyorum. özet tablo benim istediğim formata uymuyor. Benim yaptığım şeyi kısaltmanın bir yolunu bulamaz mıyız?

Ekli dosyalar