Veri doğrulamada eğer kullanımı

Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
Örnek dosyamda dolaylı formülü ile bir çalışma yaptım ama şöyle bir sorun var. Dosyayı incelerseniz farklı marka ve model araçlar var. 4 tane markanın modelleri mevcut ancak maserati markasının modelleri mevcut değil. İstediğim marka sütununda maserati seçildiğinde model sütununa markanın modeli bulunmuyor yazmasını istiyorum. Veri doğrulama listede eğer formülü ile de deneme yaptım ama liste olduğu için çalışmıyor. Nasıl bir çözüm üretebilirim?

veri_dogrulama.rar - 7 KB

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Belirttiğiniz marka için;
-- AD TANIMLAMAsı kullanarak veya
-- doğrudan veri doğrulamadaki formüle EĞER şeklinde ilave yapıp,
içeriğine "Markanın Modeli Bulunmuyor" yazdığınız uygun bir hücrenin ADRESini vererek
istediğiniz sonuca ulaşılabilir.

Kendiniz yapabilirsiniz diye düşündüğümden örnek belge yüklemedim.
.

Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
Merhaba dediğiniz gibi ad tanımlaması ile zaten yapabiliyorum. Ancak yapmak istediğim belirttiğim marka seçilince model yok yazacak bunu veri doğrulamada eğer ile yapmaya çalıştım olmadı yada ben bir yerde hata yaptım. Konuyu açmamdaki sebep bu zaten.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Yanlış anlamıyorsam siz;

-- B'de Maserati dışında bir marka seçildiğinde, mevcut veri doğrulama listesini kullanmayı,
-- B'de Maserati seçtiğinizde de C'de hiçbir işlem yapmadan, C sütunundaki ilgili hücreye MODEL YOK yazdırmayı,
-- B sütunundaki değer silinince de C'de önceden seçilen/yazılan değerin silinmesini,
istiyorsunuz.

Eğer isteğiniz bu ise; alt taraftan ilgili sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin, açılan VBA ekranında sağdaki BOŞ alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.
Belgeyi kapatırken MAKRO İÇEREN olarak kaydetmeyi unutmayın.
.
Kod:
[B]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)[/B]
If Intersect(Target, [[B][COLOR="Blue"]B2:B11[/COLOR][/B]]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then Cells(Target.Row, "C") = ""
If Target = "Maserati" Then Cells(Target.Row, "C") = "MODEL YOK"
[B]End Sub[/B]

Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
Ömer bey;

Evet tam olarak istediğim buydu sayfanın kod bölümüne ekledim çok güzel çalıştı. Son olarak listeyi zaman zaman güncellemem gerektiğinde birden fazla marka için model yok yazdırmak istediğimde kodu nasıl güncellemem gerekiyor.