Veri Girişi Yapma

Excel Vers. ve Dili
2007 VBA
Tüm arkadaşlara kolay gelsin, benim Excel de yapmak istediğim bir sorum olacak,
Ders notlarının analizini yapmak için hazırlanmış bir excel sayfasında öğrencilerin ders notlarını girerken aracı bir textbox kullanıp örneğin 20 soruluk bir sınav ise 20 sorunun puanları girildikten sonra öğrenci numarasını isteyecek ve girilen öğrenci numarasına göre imleç o öğrencinin ilk sınav notuna gelecek 20 sınav puanı girildikten sonra tekrar öğrenci numarası isteyecek ve bu şekilde tüm öğrencilerin sınav notları girilebilecek. Ben pek bişey başaramadım yardımcı olursanız sevinirim. Hepinize iyi çalışmalar...

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Örnek dosya veya şablon ekleyin bakalım...

Excel Vers. ve Dili
2007 VBA
Burada ilk sayfada gerekli ders ile ilgili bilgiler girliyor. Örneğin 1. dönem 1. sınav sayfasında öğrenci listesi hazırlanıyor ve karşılarına puanları giriliyor. Puanlar girilirken ben istiyorum ki kaç soruluk sınav yaptıysa kişi o değeri girsin ve hızlı giriş gibisinden bir düğme koyayım. O düğmeye bastığında bir textbox önce öğrenci numarasını istesin. Öğrenci numarası girildikten sonra imleç o öğrencinin bulunduğu satıra ilk sorunun puan girişi hücresine konumlansın ve her puan girişinde diğer sütuna otomatik olarak geçsin. Mesela öğretmen 20 soruluk bir sınav analizi yapıyor 20. soruyu girdikten sonra bu sefer diğer öğrencinin numarasını istesin ona göre tüm öğrencilerin puanları girinceye kadar devam edebilsin. Tabii sonraki aşamada yanlış not girişi yapıldığında geriye dönme kontrollerini düşünmek gerekecek...

Ekli dosyalar