veri girişi

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-04-2021
Selam arkadaşlar ekteki dosyada sayfa1 A1 hücresine yazdığım kelime karşılığı olan cumleyi sayfa2 deki A sütünündan alsın. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Arkadaşlar benim istediğim. daha önce girmiş olduğum bir cumleyi tekrar girmek istediğim zaman. İlk baştaki bir kaç harfı yazdığım zaman cumleyi otomatik olarak getirsin. Örneğin excelde altalta ayni kelimeleri yazdığımız zaman baştaki bir iki harfi yazdığımız zaman kelimeyi otomotik olarak getiriyor ya öyle bir şey. Tek fark olarak ben yazdığım cumleyi başka sayfaya aktariyorum. veri giriş sayfasında Baştaki bir kaç harfı yazdığım zaman başka sayfadaki cümleyi tam olarak getirsin. Eğer başka sayfadan cumle tamamlama alınamiyorsa ayni sayfadan da olabilir. İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Merhaba uzmanamele veri doğrulama ile yaptığımız zaman listede daha önce tanımlı olmayan bir kelimeyi girmenize izin vermiyor. Benim istediğim daha önce girilen bir cümle ise getirsin. Ayni zamanda yeni cümle girmemize de izin versin.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
veri doğrulama ile liste oluşturun. mevcutlardan birini bu listeden seçebilirsiniz, farklı bir kelime yazmak istediğinizde hata uyarısı almak istemiyorsanız; hata uyarısı kısmında "geçersiz veri girildikten sonra hata uyarısı göster" onay kutusunu boşaltınız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Merhaba uzmanamele veri doğrulama ile açılan liste çok uzun olunca içinde veri aramaktansa yeniden veriyi yazmak daha kolay oluyor.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Merhaba

Daha önce forumdan arşivime aldığım yanılmıyorsam Sayın Evren Gizlen'in yaptığı bir çalışma ektedir, umarım işinize yarar.