veri girişinden sonra kod ile hücreye formül yazma

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003 Tr/İng.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.01.2019
Arkadaşlar merhaba,
anladım ki bir dosyada çok fazla formül olması dosyanın şişmesine sebep oluyor.Mümkün olduğunda kod kullanmakta bunu engelliyor ancak kod yazmada pek aşama kaydedemediğim için bir düşüncem için yine yardımınızı rica ediyorum.
Düşüncem şudur;
bir tabloda D sütununa bilgi girişi yapıyorum yapılan girişin sonucunda C sütunundaki formül çalışıyor.Bunun yerine bir karar yapısı ile D sütununda bilgi girişi olduğunda (örneğin D15 ) aynı şekilde C15 hücresine mevcut formülü(örneğin IF(OR(B15=0;B15="");"";VLOOKUP(B15;BLG;2;0)) otomatik olarak yazdırabilir miyiz?
Bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum.
Saygılarımla.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
2003 versiyonunda Veri menüsünden-Liste oluşturma seçeneği olmalı. Burayı kullanarak isteğinizi yapabilirsiniz. Hatta sitede bununla ilgili örnekler mevcut. Arama yaparsanız farklı çözümler de bulabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
03.01.2019
Üstad ilginize teşekkür ederim işyerinde ing XP versiyonu kullanıyorum veri menüsünde liste özelliği bulamadım ancak mevcut sorumu bahsettiğiniz özellikle uygun olduğunu çok kavrayamadım açıkçası.
evet forumda buna ilişkin birkaç yakın örnek buldum ama VBA tarafımı yeterince güçlü bulmadığımdan başarısız oldum.
Hatta acaba yanlış mı ifade ettim acaba sorumu diye düşünüyorum şu an, o nu da düşünmekteyim.
yapmak istediğim D sütununda veri girişi olduğunda C sütununda aynı satırdaki hücreye ilgili formülün kod ile atanması...
Teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
C sütunan aktarılacak veri hangi sütunda bulunuyor?
Sizin verdiğiniz örnekteki Vlookup ile oluşturduğunuz formülde o'da C sütununda bulunuyor gözüküyor.Bunda bir terslik var.Soruyu yanlış soruyorsunuz.Tabiiki cevap vermek isteyenlerde bu durumu görüp cevap vermiyorlar.Mesela ben.:cool:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Liste oluşturma; siz veri girdikçe listenin genişlemesi, bir başka deyişle formüllerin veri girdikçe kendiliğinden oluşması şeklinde gelişir.Bunun yanısıra makro ile çözüm üretilebilir. Ama Excel'in yerleşik işlevlerini kullanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
03.01.2019
Sayın Orion2 haklısınız.Sanırım en başta yapmam gerekeni şimdi yapıyorum ( ki dosyayı küçültmek durumunda kaldım bunun için) ekteki dosya da sanırım biraz daha ne yapmak istediğim konusunda anlamlı olacaktır.
İlginize çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
25-12-2029
arkadaşım
(OR(B15=0;B15="");"";VLOOKUP(B15;BLG;2;0)) formülünüzü anlayamadım özür

ama konu ile ilgili anladığım kadarı ile basit bir örnek yolluyorum en azından bir fikir verebilir
Kısacası textboxdaki dğeri d15 e yazarken b15 e de formül yazıyor

Excel Vers. ve Dili
03.01.2019
Sayın hamitcan liste oluşturma özelliini hiç kullanmadığım için cevabınızı kavrayamamıştım.Ancak araştırıp öğrenmem gerektiğini anladım cevabınızdan.Teşekkür ediyorum.Saygılarımla.