modoste
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 18-03-2025
merhabalar sayın hocalarım bu soruma yakın bi soru sorulup sorulmadığından tam emin olamadım o bakımdan sormak istedim
ekli çizekgemde B2:B31 ana çizelgedeki verilerden
toplamı 450.780 olacak şekilde bi veri kümesi oluşturmak istiyorum
450.780 tam vermeyebilir tabiiki sayıların matematiği ama en yakınıda olabilir
bu yapılabiliyomu
mesela ben listeyi ilk veriden itibaren seçerken B24 e gelince toplam 451.420 oluyo ama tam sonuca yakın değerleri yapmamız gerekiyo
sıralama - renklendirme gibi sonuçlar olabilir
neden = resmi kurumlarla hesaba oturuyoruz istenen şu toplam 50 milyarlık ödenek var bu miktarı belirleyecek kadar kantar fişi oluşturmak isteniyo fazla yada eksik olmamalı ama istenen değere en yakın verileri bulmam lazım
excel bunu yapabiliyomu
sayın hocalarımdan sıralama uygulamaları çalışmalarını kaydetmiştim ama ordan bişe anlayamadım yapamadım .
ekli çizekgemde B2:B31 ana çizelgedeki verilerden
toplamı 450.780 olacak şekilde bi veri kümesi oluşturmak istiyorum
450.780 tam vermeyebilir tabiiki sayıların matematiği ama en yakınıda olabilir
bu yapılabiliyomu
mesela ben listeyi ilk veriden itibaren seçerken B24 e gelince toplam 451.420 oluyo ama tam sonuca yakın değerleri yapmamız gerekiyo
sıralama - renklendirme gibi sonuçlar olabilir
neden = resmi kurumlarla hesaba oturuyoruz istenen şu toplam 50 milyarlık ödenek var bu miktarı belirleyecek kadar kantar fişi oluşturmak isteniyo fazla yada eksik olmamalı ama istenen değere en yakın verileri bulmam lazım
excel bunu yapabiliyomu
sayın hocalarımdan sıralama uygulamaları çalışmalarını kaydetmiştim ama ordan bişe anlayamadım yapamadım .
Ekli dosyalar
-
32 KB Görüntüleme: 18