Soru Veri Sayfasından Diğer Sayfalara Bilgi Çekme

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-12-2023
Arkadaşlar merhaba,
Ekteki örnek özet dosyadaki veri sayfasını internetten çekiyoruz.
Diğer sayfalara 2. satırda yer alan salon adını baz alarak, Veri Sayfasındaki "Derslik Adı" sütununda yer alan "Salon No"ya göre "Sınıf" , "Adı soyadı" , "TC Kimlik No" bilgilerini çekmek istiyoruz.
Diğer sayfalardaki "Sınıf" sütununa "Veri sayfası"ndaki "Derslik adı"sütununda parantez içinde yazılı kısım gelecek. Yani; "8.Sınıf", "11.Sınıf" gibi.
Veri sayfasındaki satır sayısı 34 ile sınırlı kalmayacak, çok daha fazla. Bunu da dikkate alın lütfen.
Tercihim formüllerden yana.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2016 TR
26-12-2023
Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.
Öncelikle emekleriniz için teşekkürler.

Mümkünse formüllerde kullanmak üzere F1 hücresine yazdığınız salon bilgisini 2 Nolu satırdan çektirebilir misiniz? Yani sayfalara ek bir bilgi hücresi eklemeden.
Bir de formülleri veri sayfasındaki derslik adları ve diğer bilgiler internetten indirdiğimiz şekliyle kalıp tekrar düzenlemeye gerek kalmayacak şekilde hazırlayabilir misiniz?
Salon ve Sınıf bilgilerini veri sayfasındaki " Derslik Adı" kısmından çekmek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Dosyadaki veri sayfasının sütunları tam hali yeni örnek dosyasında. Dosyayı güncelledim. Düzenlemeleri yapmak için dosyayı tekrar indirin lütfen.

Tekrar Teşekkürler.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sanırım VERİ sayfasının aynı kalmasını istiyorsunuz.
Ama sayfalardaki başlığınızda belirttiğiniz (sayfayı tanımlayan bilgi) veri ile VERİ sayfasındaki veri birebir eşleşmiyor. (bunun bir analizden geçmesi gerekiyor)
analiz sayfası ile bu sorunu çözdüm. (Umarım yardımcı sayfa sorun olmaz.)
Eki kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2016 TR
26-12-2023
Merhaba;
Sanırım VERİ sayfasının aynı kalmasını istiyorsunuz.
Ama sayfalardaki başlığınızda belirttiğiniz (sayfayı tanımlayan bilgi) veri ile VERİ sayfasındaki veri birebir eşleşmiyor. (bunun bir analizden geçmesi gerekiyor)
analiz sayfası ile bu sorunu çözdüm. (Umarım yardımcı sayfa sorun olmaz.)
Eki kontrol edin.
İyi çalışmalar.
Sayın @muygun ,
Çook teşekkür ederim. İnceleyebildiğim kadarıyla herşey tamam.
Emeğinize sağlık.