veri sorgulama

selamlar. A SÜTÜNUNDA ve B SÜTÜNUNDA aynı sayılar farklı sıralarla karışık olarak dizili. a da olan bazılar b de yok... C SÜTÜNUN DA a sütünuna göre b yi sorgulamalı. eğer a daki değer b nin farklı bir sırasında da olsa var ise c ye evet , onaylandı vs yazsın... eğer a da ki değer b de yok ise c deki sütuna hayır , yok vs yazsın... makro uzmanları yada bilenler için bu çerezmi olur bilmem ama cidden çok acil ihtiyacım var ve nasıl yapılabileceğini öğrenmek istiyorum. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Kusura bakmayın,
formülü aşağıdaki gibi yapabilirmisiniz.

=EĞER(EĞERSAY(B:B;C5)>0;"Var";"Yok")

teşekkür

BEN MAKRO OLARAK YAPMAYA ÇALIŞIYORDUM AMA BU ŞEKİL DE YETERLİ OLDU. MAKRO YAZMA İLE İLGİLİ bilgim çok zayıf ve şu an işim gereği öğrenmem gerekiyor. raporlama ve sorgulama vb şeyler. önerebileceğiniz kitap, site kurs yada ne bileyim farklı bir şeyde olur. sizi çok meşgul ediyorsam ki ediyorum özür dilerim tekrardan. kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Kardeşim kusura bakma, benimde kodlarla pek aram iyi değil, daha yeni başladım çalışmaya.
Bence bu siteden daha iyi bir kaynak bulamazsın, kendine bir proje seçip onu yapmak için sitedeki örnekleri incelemen ve kendi dosyana uygulaman, çıkabilecek sorunlarıda buradaki arkadaşlara sorman en iyi yol olur bence.
Çalışmalarında başarılar..