Arkadaşlar ben 120 satır 7 sutundan oluşan birkarmaşık sorun içerisindeyim.1 aydır uğraşıyorum ama sonuca ulaşamadım.yardım bekliyorum.dosya ektedir.Üstatlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Dosyanızın düzenlenmiş hali ektedir. Kontrol ederek hata yaptığımız bir yer var ise bildiriniz. Ben veya konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olacaktır.
Mesajını okudum.Hem mesajın için hemde gönderdiğin makro için TEŞEKKÜR ediyorum.İlk gönderdiğin makroda aktarma hatası vardı.Bu harika olmuş.Ama son bir isteğim olucak.Bu ceza programında üç sutunda ceza girişi.Bu programda sadece tek sutundan giriş.Bunu üç sutun şekline çevirebilirmiyiz.Gerçekten benim için karışık bir makro.son kez yardımcı olursan çok mutlu olurum.Bu siteye üye olduğum için gerçekten memnunum.ben böyle bir site görmedim.Hepinizden Allah razı olsun.Saygılarımla
Üç sütunda ceza girişi derken, siz örnek bir dosya (bir iki bilgi girilmiş dosya) gönderirseniz direkt olarak üzerinde yapmaya çalışırız. Aksi takdirde yaptığımız şeyi kendi dosyanıza uyarlarken hatalar olabilir.
üç sutun derken yapmış olduğunuz ceza_1rar. dosyasındaki sayfa birde bulunan çizelgede sizin yaptığınız makroda sadece R sutunu girişi var. Ama çizelgede R-s-t sutunundan ceza girişi yapılacak. Yani bir sürücüye aynı ceza tutanağında üç ceza yazıldığından bu çizelgede R sütununa bir ceza S stununa bir ceza T sutunnuna bir ceza giriliyor.Ben üç sütun derken bunu anlatmak istemiştim. bu makroları topladığım ana dosyayı size göndereceğim.Saygılarımla.
Biz bir ilçede toplam her ay en az 250 trafik cezası kesiyoruz.Cezaların %75 i sadece tek cezadan oluşuyor.Geri kalan %25 lik kısımı 2 veya 3 maddeli cezadan ibaret.Ben sizin bana göndermiş olduğunuz caza_rar dosyasını ceza ana depoya uyguladım.Yazmış olduğunuz makro tek cezada müthiş çalışıyor.Onun için size ayrıca teşekkür etmeyi de bir borç biliyorum. S ve T sütununda bulunan cezaları kayıt etmiyor. Benim hazırlamış olduğum excel programda tüm cezalar ana depoya 12 ay kayıt edicek.Ben ayları almak için aya göre süz makrosu hazırladım.örnek(aralık ayında iken mart ayını istediğimde bana mart ayını veriyor) sizin hazırlamış olduğum makroya tıkladığımda ceza_rar dosyasındaki sayfa otomatik yerleşiyor. sayfa1 in adı cz.ekle sayfa2 nin adı cz.ist.listesi1 dir kodlarda yerleşmesi bu şekildedir.
Sub çizczata()
Dim a As Long
Sheets("cz.ist.listesi1").Select
Range("A1").Select
For a = 1 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("cz.ekle").Range("J:J"))
On Error Resume Next
For corl = 18 To 20
Cells.Find(What:=Sheets("cz.ekle").Cells(a + 5, corl).Value, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt _
:=xlWhole, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
True, SearchFormat:=False).Activate
If ActiveCell.Value = Sheets("cz.ekle").Cells(a + 5, corl).Value Then
If Sheets("cz.ekle").Cells(a + 5, 10).Value = 3 Then
ActiveCell.Offset(0, 2).Value = ActiveCell.Offset(0, 2).Value + 1
ElseIf Sheets("cz.ekle").Cells(a + 5, 10).Value = 12 Then
ActiveCell.Offset(0, 10).Value = ActiveCell.Offset(0, 10).Value + 1
End If
End If
Next corl
Next a
Range("A1").Select
MsgBox "Aktarım Tamamlandı..."
End Sub
Sizin hazırladığınız makroya corl diye ben iki makro kodu koydum.Bu şekilde çalıştı ama Makro aynı sayfalar benim programın içerisinde iken proplemli çalışıyor.Gerçek verileri gerçek yerlerine yerleştirmiyor. yani motorsiklete kesilen (3) ün üç adet değişik cezası mesela r sütunu 13, s sütunu 23, r sütunu 34 ceza yazılıysa yerleşirken 3 e 13. madde 5 e 23.madde 8 e 34. madde ekleniyor. yani aynı araca değil araçların sıralamasını alıyor. bu da hata!
bu makroyu inceleyip hatasını düzelte bilirseniz sevinirim. şimdiden çok teşekkür ediyorum. Üstadım olarak size saygılar sunuyorum.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.