verigirişi

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Ekteki dosyayla ilgili birkac sorunum var

1-teklif1 den teklif 14e kadar olan sheetler degisik kombinasyonlar icin hazırlandı. teklif olustur ve urun ekle butonları olmayacak calısma bitince sadece userform uzerinden işlem yapılıcak. excele tıklayınca userform1 acılacak. Buraya girilen degerlerin teklif1 den teklif 14e kadar tum sheetlere aynı anda atanmasını istiyorum, tek tek her sheet icin ayrı yazmalı mıyım yoksa bi dongu olusturmanın yolu var mı?
2- userform2 de bazı listboxların ustune illa tıklamadan degeri textboxa iletmiyor nedendir?
3-boyle bi istek cok mu ucuk olurdu bilemiyorum ama mesela urun ekleme bittikten sonra genel toplamı alınca tabloyu cercevelese. Hani belki atadıgın butonlar kenarlık ver gibi bisi . gerci o zaman en dısı kalın cerceve yapmaz heralde . yani sonucta tablonun kenarlıgı olsa.
4-sonra en buyuk sorunum undo ya da işte unload. yani eklenen urunu nasıl silebilirim. Urun girdikce userform2de bi tablo olustursun girilen listeyi gostersin o listede ustune tıkladıgım satırı sileyim ya da degistirebileyim . Girdigim tabloyu userforma nasıl alıcam?

Cok sey istedim biliyorum ama şans.. yardım eden olursa cok sevinirim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorularınıza anladığım kadarı ile cevap vermeye çalışayım.

1- Sayfa üzerineki "C1" hücresine çift tıklayınca userformun açılması için aşağıdaki kodu "Thisworkbook" kod sayfasına kopyalayın.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Target.Address <> "$C$1" Then Exit Sub
Cancel = True
UserForm2.Show 0
End Sub
Her sayfa için ayrı ayrı kod yazmaya gerek yoktur. Bu işlemi bir döngü ile yapabilirsiniz.

Kod:
Sub ac()
For a = 1 To 14
Set s1 = Sheets("teklif" & a)
.
.Kodlarınız
.
Next
End Sub
2-Sanıyorum userform1 demek istediğiniz. Kodla listboxun click olayına yazılmış, yani listboxca tıklayınca verileri textboxa aktarır. Sizin istediğiniz nedir?

3-Bu elbette yapılabilir, dosyanızdaki bir sayfada örnek olarak gösterirseniz daha iyi anlaşılacaktır.

4-Bu sorunuzu örneklerle biraz daha açarmısınız.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
1- &#351;u kodu yazd&#305;m ama hata veriyor.

Userform3 te de tum sheetlere dongu verdim ama hata var..

For a = 1 To 14
Set s1 = Sheets("teklif" & a)
say = s1.[a65536].End(3).Row + 1
s1.Range("k23").Select
adres = Selection.End(xlDown).Address
toplam = Application.WorksheetFunction.Sum(s1.Range("k23:" & adres))
toplama = Application.WorksheetFunction.Sum(s1.Range("e23:" & adres))

2- evet userform1 olucak ama dikkat ederseniz urun kodunu se&#231;ince textboxlar&#305;n hepsi dolmuyor . dolmayan textbox&#305;n secildigi listenin ustune t&#305;klay&#305;nca textboxa at&#305;yor . bu sorunu anlatmaya cal&#305;st&#305;m bir deneme yaparsan&#305;z goruceksiniz.

3-teklif1 e tabloyu cizdim duz bir tablo iste alt&#305;na genel toplam vs at&#305;ycak

4-Amac su; userform1de ne ekledigimizi bilelim ve silebilelim. hani dusundum de userformda tablo olusturmas&#305;na gerek olmayadabilir cunku userformun uzunlugunu degistirmek gerekir falan.
Bunun icin de ekledigimiz urunu listboxda sar&#305;ya boyas&#305;n mesela. baska urunler de girdikten sonra sar&#305; boyal&#305; s&#305;ralardan hangi urunleri girdigimizi gorebiliriz. Girdigimiz urunlere t&#305;klay&#305;nca da degistirme ve silme imkan&#305;m&#305;z olsun

su teklif1 den 14e kadar d&#246;ng&#252; olusturmas&#305;n&#305; girince zaten dosya art&#305;k cal&#305;sm&#305;yor :) ona da bi bakabilirmisin yanl&#305;s m&#305; anlam&#305;s&#305;m . C1 hucresiyle userformu acmas&#305;n&#305; gectim orda sorun yok zaten sonra yap&#305;cam ben onu..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
tum teklif sheetlerine yazdırma sorunu cozuldu.gerci toplam su an olması gerektigi yerden bi satır asagı atıyo oyle olunca da yanlıs topluyo ama olsun..ama su altta anlattıklarım??

2- evet userform1 olucak ama dikkat ederseniz ilk seferinde urun kodunu seçince textboxların hepsi dolmuyor . dolmayan textboxın secildigi listenin ustune tıklayınca textboxa atıyor . bu sorunu anlatmaya calıstım bir deneme yaparsanız goruceksiniz.click dısında nasıl bi kod yazmalıyım bazi textboxlar icin listboxa tıklamasam da cıkıyor degerler ama..

3-teklif1 e tabloyu cizdim duz bir tablo işte ama girilen ürün adedine göre degisken ..altına genel toplam vs atıycak(su anki durumdan bi satır yukarda olucak toplam tabi)

4-Amac su; userform1de ne ekledigimizi bilelim ve silebilelim. hani dusundum de userformda tablo olusturmasına gerek olmayadabilir cunku userformun uzunlugunu degistirmek gerekir falan.
Bunun icin de ekledigimiz urunu listboxda sarıya boyasın mesela. baska urunler de girdikten sonra sarı boyalı sıralardan hangi urunleri girdigimizi gorebiliriz. Girdigimiz urunlere tıklayınca da degistirme ve silme imkanımız olsun

Umarım yapılabilir cok tesekkur ederim..

Son düzenleme: