verileri aktar makrosu için yardım

Excel Vers. ve Dili
2003
Sn dostlar ben bir kayıt sayfasından vesecsay kullanarak belirli kşuldaki hücreleri saydırıp sonuçları bir sayfaya yazdırıyorum.aylık yaptığım bu işlemden sonra bu sonuçları bir makro atadığım buton ile sayfanın ilgili ay bölümüne aktarıyorum.sorunumsa bu makroda.örnek dosya oldukça büyük olduğundan gönderemedim ama yinede yardımcı olursunuz diye açıklamaya çalışıyorum bu şekilde zor olduğunun farkındayım .12 aylık butonlarım var ve her biri makro ile ilgili ay bölümüne sonuçları aktarıyor.sorunum her ihtimale karşı kullanıcı bunu uygularken misal şubat ayına aktarması gerekirken ocak ayına basabilir ve veriler zaten dolu olan ocak ayına girebilir ve bunun telafisi olmaz.acaba bu makroya bir kosul atanarak dolu bölüm yada çalışma ay tarihine bakarak hatayı önleme şansımız varmı.

Private Sub OCAK_Click()

ActiveWindow.SmallScroll Down:=-6
Range("E7:CX22").Select
Selection.Copy

Range("E27").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("E7").Select
End Sub

söz konusu makro bu.bunun gibi 11 tane daha yani her ay için bir tane daha var.şimdiden teşekkürlerimle.saygılar

Excel Vers. ve Dili
2003
yine ek olarak dostlar bu aktar makroları bir user form üzerinde ay butonlarına bağlı çalışıyor.acaba ay butonlarını sayfadaki bir ay bölümü ile ilişkilendirip sadece o ay butonunun aktif olması sağlanabilirmi.buda benim isteğimle aynı yere çıkar ve sorunumu çözer saygılarımla

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın mustafa,

Sizin mesajınızı sadece okudum, okudum, okudum. Her bakışta yine okuyacağım.

Örnek dosya olsa idi sadece bakmazdım, acaba yapabilir miyim diye de uğraşmak isterdim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Sn Necdet hocam mümkün olduğunca küçülttüm becerebilirsem uploadlamaya çalışacağım.umarım yardımcı olursunuz ama yinede sağolun ilginize.söz konusu user form form017 sonuç ve form 018 sonuç bl üzerindedir .dosyayı göndermek için oldukça küçültmek zorunda kaldım bilginiz olsun.saygılarımla.(istediğim kısaca form17 ve form 18 sayfalarında mevcut aya göre user formdaki o aya denk butonun aktivasyonu yada aynı işe yarayacak bir yöntem tabi varsa)