Verileri kullanıp rapor hazırlamak

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Herkese tekrar merhabalar ,

Forumumuzun tekrar açılması herkese hayırlı ugurlu olsun.
Sizlerin yardımına ihtiyacım var...Ekte gönderdigim 2 dosya var.Bunlardan fatura onay formu olan dosyada bazı makrolar var ve çalışır durumda.Yalnız bu dosyada liste isimli bir sheet açmak gerekiyor.Makro buna göre çalışıyor.Bu konuda daha önce Sayın HÜSEYİN SAYAR çok yardımcı olmuştu...Genel yük listesi dosyasında ise herhangi bir makro yok.
Şimdi , bizim yapmak istedigimiz bu 2 dosyadaki bilgileri kullanarak şöyle birşey hazırlamak.
Tek noktaya giden tır sayısı,tırın nereye gittigi, kaç araç götürdügü ve km bilgisi bunları ayrı bir sheete yazdırmak istiyoruz.
Aynı şekilde dolaşarak giden tır sayısı,nerelere gittigi,kaç araç götürdügü ve km bilgilerinide başka bir sheete yazdırmak istiyoruz.
Buna göre ; genel yük listesi dosyasında poz.no var.Buradaki poz.nolarına göre aracın tek noktamı yoksa dolaşarakmı gittigini görebiliriz.eger poz.no tekse, tek noktadır,yok aynı poz.no birden fazla ise dolaraşak gitmis demektir.
Biraz karıştı galiba ama yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Arkadaşlar galiba biraz karışık oldu ama yardımlarınızı bekliyoruz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Üstadlar konuyla ilgili yardımcı olabilirmisiniz..Konuyu tam olarak anlatamamış olabilirim...

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
sakoz faturaonayformu2008 dosyasında bazı şeyler eksik gibi geldi bana... ne zamandır bunun aslını arıyordum ama sistemim çöktü yedeğinide bulamadım, tamamını yüklersen seviniirm.

iki çalışma kitabı ile Ne yapmak istediğini ayrıntılı anlatırsan yardımcı olmak siterim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Hüseyin Sayar üstadım tekrar merhaba ,
İstedigin dosyayı hotmail adresine gönderdim...Benim yazdığım problemle ilgili olarak mail adresine yazsam senin icin problem olurmu...Tekrar teşekkür ederim ...

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
dosya için teşekkür ederim.
hem oraya yaz, hem buraya yardımcı olmak isteyen arkadaşlar olur, ben anlayamam vs.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Ekte gönderdiğim genel yük listesi dosyasında A sütununda Poz.no var.Burada yapmak istediğimiz poz.nosu tek olanların C,F,G,H sütunlarında bilgileri alıp başka bir sayfaya kopyalamak istiyoruz.
Yine aynı şekilde poz.noları aynı olan birden fazla kayıtlarda ise varış yeri kısımlarını kontrol edecek , eger varış yerleri aynı ise bu kayıtların oto adetlerinin toplamını alacak ve tek nokta olan kayıtlara ekleyecek , eger varış yerleri farklı ise bu kayıtlarında yine C,F,G,H sütunlarını başka bir sayfaya kopyalamak istiyoruz.Kısacası tek noktaya gidenler ile dolaşarak giden araçları ayırmak istiyoruz..
İnşallah tam olarak anlatabilmişimdir.
Konuyla ilgili yardımlarınız icin şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Güncel...! Yardımlarınızı bekliyoruz...!

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Güncel...yardımlarınızı bekliyoruz...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Güncel..! Yardımlarınızı bekliyoruz...!

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Arkadaşlar konuyla ilgili yardımcı olabilirmisiniz...Teşekkürler...