verileri sıralamada sorunum var.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Ekteki dosyada, birinci anahtar olarak A sütununu, kinci anahtar olarak da B sütununu gerek Veri-Sırala ile gerekse de makro ile (aynı şekilde) sıralatmak istiyorum, ama sıralamıyor. A sütunundaki değerlerin tamamı aynı olmasına rağmen, farklı görüyor galiba. Hücre biçimlendirden de sorun çözülmedi. Bakıp yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Özellikle bu 'sorun'un nedeni hakkında fikir verebilirseniz bana çok faydası olacak.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki şekilde dener misiniz?

Kod:
Sub Makro1()
    [A:B].Sort Key1:=Range("B1"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
        OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
        DataOption1:=xlSortTextAsNumbers
End Sub

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Hocam senin dosyayı inceledim. Evet bir gariplik var, ama ben de sebebini bulamadım. Senin verileri başka excel dosyasına aktardım, orada denedim, yine olmadı. Temiz bir dosyada aynı verileri girip, denedim SORT yaptım. Sonra aynı sort yapılan verileri (ilk haliyle) senin dosyay aktarıp denedim, yine olmadı. Yani senin dosyada bir durumlar var.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Ekteki adreste, yine buna benzer bir sorundan bahsetmiştim; geçici bir çözüm buldum ama meselenin kaynağı hakkında henüz bir fikir sahibi olamadım ve bu sorun benim için güncelliğini ve önemini yitirmiş değil. "Sorunu çözmenin en iyi yolu, sorunun kaynağını bilmektir". İşte ben o kaynağa henüz ulaşamadım. Muhakkak, birileri yardımcı olabilecektir. Şimdiden herkese teşekkürler..

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=26081

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba mesleki. Ben buna benzer bir durumlar çok önceleri karşılaşmıştırm. Buna benzer dediğim "Excelin standart işlevlerini yapmaması" sorunu. Yani excel bazen uykuya dalıyor, kendi fonsksiyonunu yapmıyordu. Biz bunun o zaman kullandığımız eski bilgisayar ile ilgili olduğunu düşünmüştük. Bilgisayarlar yenilendi ve bir daha bu sorunla karşılaşmadık.

Yine 1990 yıllarda bizim karşılaştığımız garip ama çok zararlı olmayan bir virüs vardı. bu sorun onu biraz andırıyor. Excel dosyası kirlenmesi gibi bir sorun. ÖMrneğin 2 satır yazı yazıyorsun, bellek 5 MB oluyor gibi. Bilgisayarı da bir kontrol ettirin bence.