Veritabanı Olarak Acces Database kullanmak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
vba
Merhabalar,

Excel üzerinde bayağı bit ilerleme kaydettim. Fakat; şimdi excel benim işlemlerimi bir veritabanı olarak kaldırmaya yeterli değil. Ekte dosyamı sunuyorum. Ve Acces veritabanına bu bilgileri işlemek istiyorum.

Yada kapsamlı bir çalışması olan varsa forumda sunabilir mi?

Şifreleri ile birlikte.

Ekteki dosyada user formlardaki verileri acces database yazdırıp, oradan raporlamak istiyorum.

Acces lisansım bir tane olduğundan kullanıcılara verileri excelden girdireceğim.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Excel Vers. ve Dili
10 TR 2013 excel TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-03-2024
bu konuyu bende merak etmekteyim servere 1 access dosyası acıp kullanıcılara excel den veri girişi yapmak rapor almak istiyorum bu konuda bi acıklama yapıla bilirmi?4 kullanıcı excel kullanacak bunlar aktif halde devamlı veri girip rapor alacak veri silecek acaba karışmadan normal calışa bilirmi?

Excel Vers. ve Dili
2007 TR - 2010 EN
Şimdi basitçe bir açıklama yapmak isterim bildiğim kadarıyla.

Şöyle ki; Excel ile ana makinaya login olma işi nasıl çözülür bilemiyorum ama VBA bunun için yeterli altyapıyı referanslarla bile sağlar. Veritabanına da zaten VBA ile server üzerinde bulunsa bile bağlanılabilir. Yapı buna uygun. E access de zaten çoklu kullanıcı erişimi durumu için bir kontrol array açıp onların işlemlerini takip edebiliyor. Demek ki olmaz bir iş değil.

Ama aslında bu işlemleri ASP ile server üzerinde yapıp gelen değerleri ve tüm sorgulamaları da web üzerinden excele yaptırsak sanki daha tasarruflu olur. Ama bu zaman Excel'in büyük bir önemi kalmadığı gibi bu zaten büyük bir uygulama olur ki forumda verilmesi de anlamsız olur.

Bence.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sorunuza cevap verebilecek bilgim yok ,merakımdan bakacaktım, örnek dosyaya şifre koymuşsunuz.şifre yazılı da ben mi göremedim...