Vista ile Ofis 2003 uyumlu değil sanırım

işletim sistemim WinXP ve Ofis proramımda XP idi XP de hazırlamış olduğum programın raporlar Wista işletim sistemine kurulmuş olan Ofis 2003 te raporlar açılmıyor. aynı sistemde rapor oluşturmak istedim onuda oluşturmadı. Vista Ofis 2007'yi kurdum onda raporlar rahat çalıştı sebebini bir türlü anlayamadım.Ofis 2007 de de 2003 özelliklerinin bazılarını göremedim mesela Microsoft Forms 2.0 TextBox 'un olay yordamı bölümünde olan değiştiğinde bölümü yok. bu da arama sayfalmın işlerliğini öldürüyor. benmi başaramadım yoksa bu proramlarmı uyumsuz. yardımcıolacak biri varmı acaba yapmış olduğum programlarımın dadı kaçtı.

VBA'da xp ve vista arasındaki uyum sorunu

Birkaç gün önce kullanmaya başladığım dizüstü ile birlikte gelen vista ile birlikte büyük bir kısmını www.excel.web.tr'deki örnekleri inceleyerek hazırladığım bir programı, xp kullanan çalışma arkadaşlarım kullanamaz oldular.

Program "Error loading in DLL files" diye bir hata uyarısı vermeye başlamıştı. Bunun üzerine biraz araştırma yaptım fakat sorunuma bir çözüm bulamadım. Fakat doğal olarak vista ve xp arasındaki bir uyum sorunundan kaynaklandığını düşünüyordum.

Bunun üzerine ağda ortaklaşa (fakat etkileşimli değil) kullanılan bu programı kendi bilgisayarıma taşıdım ve yerine vista ile daha önce hiç açmadığım bir yedeğini koydum. Diğer (xp yüklü olan) bilgisayarlarla yaptığım denemelere bakılırsa sorun çözüldü. Tabii bunun için benim bu dosyayı ağ üzerinde bundan sonra hiç açmamam ve sadece kendi bilgisayarım üzerinde çaıştırmam gerekecek. Dosya etkileşimli (interaktif) olmadığı için bu büyük bir sorun yaratmıyor. Fakat benzer durumda etkileşimli dosyalar üzerinde VBA kodları ve formlar çalıştıran arkadaşlar için sorun yaratabilir.

Bu sorunun daha net bir çözümü varsa, burada bulabilecek olan arkadaşlar olduğuna inanıyorum.

Herkese kolay gelsin.

Not: Programın çalıştığı excel sürümü 2002 (10.2701.2625)