VisualBasic Projesi'ne programlı olarak erişim güvenli de

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 En 64 Bit
Merhaba,

Sayın Raider'ın başka bir sitenin forum'unda vermiş olduğu kodları kullanarak makro yardımı ile yeni bir makro oluşturup bunu bir Module'ün içine kaydedip çalıştırıp silebiliyordum. Ancak bu örnek uygulamayı şimdi denediğimde

"Visual Basic Projesi'ne programlı olarak erişim güvenli değil."

şeklinde bir hata ile karşılaşıyorum.

Bu aslında bir hata değil, muhtemelen Windows'un veya Office'in güvenlik güncelleştirmeleri sonucu konulmuş olan bir güvenlik engellemesi.

Bu hatayı aşmanın veya yukarıda bahsettiğim işlemleri başka bir şekilde yapmanın bir yolu varmıdır?

Hatanın geldiği kod satırı aşağıdaki gibidir.

Kod:
Set newmod = ThisWorkbook.VBProject.VBComponents.Add(vbext_ct_StdModule)

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Merhaba;

O hatayı aldığınıza göre, sanırım OfficeXP kullanıyorsunuz.

Office'in güvenlik ayarlarında ilgili ayarı yaptığınızda bu mesajla bir daha karşılaşmayacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 En 64 Bit
Çok teşekkür ediyorum Sayın Raider, sorunu önerinizden faydalanarak çözdüm.

Not: İnternete yeni bağlanabildiğim için soruyu şimdi kapatabiliyorum. Kusura bakmayın.

Excel Vers. ve Dili
ddwdwewew
Merhabalar,
office nin guvenlik ayarlarini nasil iptal ediyoruz?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 En 64 Bit
Selam,

17 ay sonra yeni bir soru sorulduğu için ben de soruya 2,5 sonra cevap vereyim dedim, en azından arama yapanların konuyu anlamasını sağlamış oluruz.

Excel'de "Araçlar>Makro>Güvenlik"'e gelinir ve çıkan pencerenin "Güvenlik Düzeyi" sekmesindeki seçeneği "ORTA" olarak değiştirilir.

Not: ORTA yaptığınızda makro içeren dosyalar açılırken "Makrolar Etkinleştirilsin mi?" diye bir pencere gelir. Eğer seviyeyi "DÜŞÜK" yaparsanız dosya açılışında hiçbir uyarı olmadan makrolar etkinleştirilir. Ancak ilgili butonun yanında da belirtildiği gibi "DÜŞÜK" seviye makro virüsleri veya kötü amaçlı kodlar sebebiyle kesinlikle önerilmez.