webbrowser'daki resmi, form üzerindeki image nesnesinde göstermek.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Forma eklediğim webbrowser ile açtığım sayfadaki bir resmi, aynı form üzerindeki image nesnesinde nasıl gösterebilirim?

Mesela, www.excel.web.tr sayfasının sol üstünde yer alan E.X.C.E.L şeklinde gösterilen resmi image1'de gösterebilir miyiz? Resme sağ tıklayıp özellikleri seçince resmin adı filan çıkıyor ama, gösterme işini yapamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın mesleki,

Demek istediğiniz tam anlayamadım ama böyle bir şey mi acaba ?
Form üzerine 1 adet webbrowser ve 1 adet image nesnesi ekledim.

Webbrowser için; www.excel.web.tr'nin sağ üst köşesindeki Bayraklı Atatürk resminin yolunu userform'un activate bölümüne yapıştırdım.

Image nesnesi için; form üzerinde image nesnesine 1 kez tıkladıktan sonra Properties de Picture alanına tıkladım ve Load Picture yazan kısma;

www.excel.web.tr'nin sol üst köşesinde bulunan E.X.C.E.L yazısına fare ile sağ tuş yapıp özellikler dedikten sonra, Adres(URL) bölümünü kopyala yapıştır yaptım. Formu çalıştığında her iki resimde göründü.

Saygılarımla...

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sayın Skorpiyon,

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak benim yapmak istediğim şey tam olarak sizin önerdiğiniz yöntemle cevap bulamadı.

Benim yapmak istediğim şey, açıkçası şu: Web sayfasındaki güvenlik kodunu, image nesnesi içinde göstermek. Sayfadaki resim nesnesi sabit, ama sürücü yolu sürekli değiştiği için, loadpicture özelliğine resim yolu tanımlamak çözüm olmuyor, doğrudan oradaki resmi tanımlamak gerekiyor. Bu konuda arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Eğer bahsettiğiniz güvenlik kodu resmi TC Kimlik no sitesi ile ilgili ise, oradaki resimler dinamil olduğu için belli bir adı, uzantısı veya sunucu üzerinde yerleşimi yoktur. Dinamik olduğu için "on-the-fly" yani, sunucuya istek gönderildiği anda (sayfaya bağlanıldığı zaman) üretilirler.

Bu nedenle, TC Kimlik no sitesi için tek alternatifiniz WebBrowser ile güvenlik koduna ait resmi görüntülemek olabilir.

Eğer aşağıdaki linkte benim 10 No'lu mesajım ekindeki dosyayı incelerseniz (veya, eğer incelediyseniz) orada, sözkonusu güvenlik koduna ait resimi tek başına bir WebBrowser nesnesinde görüntüleyebilirsiniz. Bu da, UserForm üzerinde bir Image nesnesinde sözkonusu resmi görüntelemekle hemen hemen aynı etkiyi verir kullanıcıya.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=32935

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Kendime uyarladım, işimi görecek şekle geldi. Çok sağ olun sayın Haluk.

Hemen bununla ilgili olduğu için sormak istiyorum. Dinamik olmayan ve sabit bir adı olan resimleri image nesnesi üzerinde gösterebilir miyiz? Bununla ilgili bilgi verebilirseniz memnun olurum.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın mesleki, yukarıda bahsetmiştim.

Image nesnesi için; form üzerinde image nesnesine 1 kez tıkladıktan sonra Properties de Picture alanına tıklayın ve Load Picture penceresinde, Dosya Adı bölümüne ;

İlgili web sitesinden eklemek istediğiniz resmin üzerine sağ tuş yapın. Özellikler deyin. ADRES(Url) kısmındaki yolu Dosya Adı bölümüne yapıştırın.

Bildiğim kadarıyla bu şekilde problemsiz çalışması lazım.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sayın Skorpiyon, ilgili web sayfasında Image1 adlı bir resim nesnesi var ve bu nesne src.. ile yani bir yol tanımlanarak resim alıyor. Bu resim de sürekli değişiyor. Sizin dediğiniz gibi yaptığımızda sabit bir yol tanımlamak gerekiyor ve resim her defasında aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Benim yapmak istediğim ise, ben web sayfasındaki Image1'i tanımlayayım ve web sayfasındaki Image1'de bulunan resim değiştiğinde benim formumdaki de değişsin.

Mesela, www.excel.web.tr adresinin yukarısında bulunan reklam alanları (banner) gibi. Sayfaya her girmemizde değişiyor. Eğer bannerın yolunu tanımlarsanız, web sayfasında değişse bile formunuzda sürekli aynı görüntüyü görürsünüz.

İlginize teşekkürler Skorpiyon.

S

Skorpiyon

Misafir
Üzgünüm Sayın mesleki,

bu konu beni aşıyor galiba (galibası fazla). Siz neden bahsediyorsunuz, biz ne anlıyoruz :) Hoş, son mesajınızdan sonra bişiler denedim ama, nafile.

Üstadlara müracaata devam :)

Size kolay gelsin...