merhaba arkaşlar a1 hücresinde yazılı veriyi bir siteden arattırıp çıkan sonucu b1 ve c1 hücrelerine yazdırmak istiyorum .yapmak istediğim burda videolu şekilde anlattım.Örnek dosyada burda mevcut yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Başka bir konu araştırırken denk geldim, basit bir program hazırladım.
Bazı ürünlerden veri gelmemesinin sebebi aranacak kodun eksik olması, mesela a10 daki değer 010.104 iken olması gereken değer 010.104-01
Birde bazı ürünlerde sayfa yapısından kaynaklanan bir biçimde eksik veri sayfa yapısı değişik olduğu için.
Çalışmanız oldukça yararlı bir çalışma teşekkürler.
Mümkünse ufak bir revize istiyoruz.
Toplamda 3 adet Tablo var, Tabloların içinde detayların hepsi yazıyor bu verileri "B" , "C" , "D" hüçrelerine getirte bilirmiyiz.
Bir deneyin. eğer sonuçları ingilizce yada başka bir dilde almak isterseniz kod bölümündeki url yi şu şekilde değiştirin
türkçe https://www.sampa.com/tr/urun-detay?code=
ingilizce https://www.sampa.com/en/productdetail?code=
birde ürün kodunu alırken virgül olarak alıyor, siz gerektiğinde noktaya çevirirsiniz, excel sayfası üzerinde değiştirince kodlar düzgün çalışmıyor o yüzden öyle bıraktım.
Programı test kullanmaya başladım.
Mümkünse bir revize istesek olur mu?
* Yinelenenleri Excelde çok yer kaplamaması için ilk verinin geldiği Sayfa1 'de Yinelenenleri Kaldır yapıla bilirmi makro ile yapıla bilir ise onu yapıp bir sonraki listelenmis Sayfasına aktarsa çok daha verimli olur diğer türlü excel satırları sığmayacak gibi görünüyor.
Çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık test yaptım çok güzel çalışıyor.
Mümkünse +1 geliştirme isteiğimiz olacak "kodu" alanı bir sonraki ürün listelenene kadar yaza bilir mi? bir önceki çalışmanızda vardı.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.