XP 2007 yüzünden makrom çalışmıyor (?)

Excel Vers. ve Dili
MS XP 2007
Merhaba,

Çalışma sayfamın, excel kitabımın açılış sayfası olması için makro yaptım. Amacım kim hangi sayfadan kayıt yapmış olursa olsun her zaman aynı sayfa ile Excel açılacak.

Ancak Kitap açıldıktan sonra makroları etkinleştireyim mi diye soruyor dolayısıyla makrolar kitabı açarken çalışmadığından yazdığım makronun anlamı olmuyor. Bu durumun çözümü var mıdır? Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Makro Güvenlik Uyarısı

Bunun için bir program yazmıştım işinizi görür.

Pardon daha sonra farkettim 2007 kullanıyormuşsunuz bu ek sadece 2003 için. 2007 için olanı şu anda yanımda yok akşama eklerim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS XP 2007
İlginiz için teşekkür ederim.

2003te zaten böyle bir sorun olmuyor biliyorsunuz daha çalışma kitabını açmadan makroları görüntüleyeyim mi diye soruyor. 2007 ise çalışma kitabını açıp iş işten geçtikten sonra soruyor. Güvenlik merkezi ayarlarına ben olayı bağladım buradan bir ayar çekilebilir mi?

Excel Vers. ve Dili
MS XP 2007
Evet ben çözdüm nihayet bilginiz olması için size de söyleyeyim: Güvenlik Merkezi - Makrolar ayarlarına girip 4 şıktan sonuncu olanı (Tüm makroları etkinleştir (Bu önerilmez) ) yazılı olanı seçiyorsunuz.

Tabi bunu yaptıktan sonra kaynağına güvenmediğiniz dosyaları taramadan açmayın.

:D

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Excel 2007 Makro Uyarısı Kapat

Elimde VB proje dosyaları varmış tahmini olarak ayarlarda değişiklik yaptım ama galiba olacak gibi. Deneyip cevap yazarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Eğer bir yerde uyarısı varsa kapaması mutlaka vardır ancak burada önemli olan işi daha sağlam yapmak olsa gerek :)

Excel Vers. ve Dili
MS XP 2007
Tekrar teşekkürler.