Yaptığımız Excel Dosyasının Yeni Versiyonunun olup olmadığını internette Sorgulama

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Arkadaşlar şimdi ilginç ama muhakkak bir çözümü olduğuna inandığım bir sorum var.

Şimdi mesela excelde bir program hazırladık. Ama sürekli güncellenen bir programı. İnternetten download edilen yerin ise sabit bir adres olduğunu farz edelim. Acaba excel dosyasının herhangi bir yerine (hücrede olabilir vba da bir yerde olabilir) bir kod yada versiyon numarasını yazsak. Excel dosyasına eklediğimiz bir butona bastığımızda yeni versiyon olup olmadığını kontrol etme imkanı varmı. Daha önce forumda bununla ilgili bir konu vardı fakat bulamadım. Eğer sizlere çok saçma gelmediyse bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Tşk..

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
kardeş sanırım zor bir soru sordun. Kimseden ses yok. Ama sasnırım böyle birşey olmaz gibi sanki....

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Sayın üstadlarım olumlu yada olumsuz cevaplarınızı bekliyorum. Her iki cevaba da kendimi hazırladım :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Admin Üstad Bi El Atta Şu Forum Başlığını Değiştiriyim...

Hımmmmm benim soruya niye cevap alamadığımı şimdi anladım. Bütün olay forumun başlığında.... Sadece Forumun başlığını okumak bile yetiyor sanırım. Forumun başlığını gören üyeler yada uzmanlar eminim şöyle düşünüyorlardır....

- Aaaa ne saçma bir soru...
- Ya kardeşim bir excel dosyasından bu kadar çok şey istenirmiii...
- Sanki görende paket program yaptı sanır....napcaksa güncellemeyi...
- Hayır yani hiç bir şey bilmiyorsan forum başlığını bari gizemli yazsaydın...
- Hani bazı üyelerin yaptığı gibi acil.. çok lazım.. önemli.. Falanca satırda hata nerde...
- Evet evet bu üye kesin acemi.... baksana başlığa......

Hüseyin abi yada Uzman abiler..... Biii el atta şu forum başlığını değiştiriyim.... Bakarsın birisi cevaplar.... ne dersin.....

Abiler üstadlar sakın yalnış anlamayın...... Hepinizini seviyorum.... İyiki varsın excel.web.tr

Son düzenleme:

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Lütfen biraz daha ciddiyet.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın yorum.halil,

Yardımcı olmak isterdim ama maalesef bahsettiğiniz konuda en ufak bir bilgim dahi yok. Forumda uzman sınıfındaki arkadaşların herşeyi bilmesini beklemek de yanlış olur. Belki de istemiş olduğunuz yardım hakkında kimsenin bilgisi yoktur. E bilgisi olmadığı bir konuda da kimse yorum yapmak istemez.

Veya İlk mesajınızda bahsettiğiniz kişi de açmış olduğunuz bu konuyu görmemiş olabilir.

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Bende bir VB projesini uyarlamaya çalıştım.
Fakat htm uzantılı sayfaları dizine alıyor.
Uğraşılırsa bir şeyler çıkar kanaatindeyim. Dosya ismi kontrol ettirilirek versiyon kontrolü falan yapılabilir.

Ayrıca indirici :) adında bir program hazırladım.
İnternetten dosyayı indirir. Bir kod ile de indirilen dosyanın sağdan 4 karakter alınarak yeni versiyon olup olmadığı kontrol ettirilebilir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Lütfen biraz daha ciddiyet.
Üstad yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın... Sanal alemde kimseye saygısızlık etmek istemem... Hel helede bizleri exceli sevdiren gerçekten birşeyler öğrenmemizi sağlayan excel.web.tr ve yöneticilerine... Tekrar kusura bakmayın... Hakkınızı helal edin...

Bu arada yardım etmek için cevap yazan herkese çok teşekkürler....