yatayara-düşeyara

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
herkese selam,
arkadaşlar,
ekteki probleme bakabilir misiniz?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
lookup.xla eklentisini bu iş için arama sihirbazıydı :) :) :)

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
=DOLAYLI(ADRES(1;KAÇINCI(D14;$B3:$M3;0)+4)) formülünü (E14' uygulayınca) başka bir örnekten faydalandım ama benim tabloma uygulayınca sonucu 0 veriyor.formülün neresinde hata var. ya da bunu başka bir yolla deneyebilir miyiz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
=DOLAYLI(ADRES(2;KAÇINCI(D14;$B3:$M3;0)+1))
Bu şekilde denermisiniz..

Sorunuzu tam olarak anlayamadığım için sadece formüldeki düzeltmeyi yazabildim..

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sayın espiyonajl,
yazdığınız formül sonucu veriyor ama birşeyler eksik kalıyor. 1 mesajımdaki örneğe bakarsanız sorunumu daha iyi anlatmış olurum. yani 3 tane 5 sonucu var ama sıralamayı sadece mayıs için geçerli kılıyor. temmuz ve ekim sonucunu nasıl çıkarabilliriz.
iyi çalışmalar.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Birinci mesajınızdaki dosyay incelemiştim, anlamadığım konuları açıklayayım.

5 değerleri neden E14, F14 ve H14 hücrelerinde yer almaktadır, bunları siz manuel olarakmı gireceksiniz yoksa formül yardımı ilemi o hücrelere gelmesi gerekiyor, birde belirttiğim gibi neden o hücrelerde olması gerektiğini anlayamadım..

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sayın Espiyonajl,
5 değeri 3 farklı ayın (Mayıs,Temmuz VE Ekim) altında yer alıyor. biz yukarıdaki formülü uyguladığımızda sadece Mayıs için uygulamış oluyoruz. yani her üç hücreye de uygularsak üçünde de Mayıs ayı görünüyor. benim istediğim 5 değerini veren 3 ayı alfabetik olarak (ilk olarak ekim, sonra Mayıs ve sonra da Temmuz) sıralamak.
=DOLAYLI(ADRES(2;KAÇINCI(D14;$B3:$M3;0)+1)) formülünü ayrı ayrı olarak F14 ve H14 hücrelerine manuel olarak uygulayacağım.
ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
sayın Espiyonajl,
5 değeri 3 farklı ayın (Mayıs,Temmuz VE Ekim) altında yer alıyor. biz yukarıdaki formülü uyguladığımızda sadece Mayıs için uygulamış oluyoruz. yani her üç hücreye de uygularsak üçünde de Mayıs ayı görünüyor. benim istediğim 5 değerini veren 3 ayı alfabetik olarak (ilk olarak ekim, sonra Mayıs ve sonra da Temmuz) sıralamak.
=DOLAYLI(ADRES(2;KAÇINCI(D14;$B3:$M3;0)+1)) formülünü ayrı ayrı olarak F14 ve H14 hücrelerine manuel olarak uygulayacağım.
ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz. İstediğiniz bu mu?

.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
teşekkür ederim, istediğim gibi oldu.
iyi çalışmalar...
Hoşçakalın...

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşlar,
sayın espiyonajl' ın verdiği cevabı esas tabloma uygulayamadım. ben problemimi farklı bir şekilde anlattım. esas tablom çok büyük sorunu tek formülle çözmek istiyorum, ekte örnek de gönderiyorum.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu istediğinizi ve sıralamayı aynı anda tek formülle yapmanın bir yolunu bulamadım, sıralama fonkisyonlarıyla ilgilil detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..

Sıralama Fonksiyonu Uygulamaları

Diğer isteğinizi tek formül kullanarak hazırlamaya çalıştım, örnek dosyayı incelermisiniz..

.