Yazdığım metnin tarihe dönüşmesini istemiyorum.

Hücreye 1-16, 1-36, gibi değerler girmek istiyorum fakat tarihe dönüşüyor. Hücre ayarlarını metin olarak ayarladığımda "metin şeklinde saklanan tarih uyarısı" veriyor. Nasıl düzeltilir.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Uyarıyı dikkate almayınız, ya da uyarıyı yok say yapınız.

Başka bir şansımız yok herhalde.

Excel dersanesindeki konunuzu okumuş ve çok faydalanmıştım. Orayıda inceledim başka çare yok sanırım. Dersanedeki çalışmanızdan dolayıda burada teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın kartal06,

xl 2003 böyle uyarıları sık sık veriyor. Bazen sinir bozucu oluyor bende açıkçası tam olarak araştırmadım bu uyarıyı vermemesi için.

Örneğin A1 de başlık var, A2 de farklı bir formül, A3 ten itibaren başka bir formül kullanıyorsunuz, hemen uyarıyor formül a2 yi neden kapsamıyor diye. Ya da sizin dediğiniz gibi metin olarak biçimlendirilmiş hücre içinde rakam varsa yine uyarıyı veriyor. Ben çok sıkılırsam eğer hücreleri seçip hata mesajını yok say diyorum anca öyle kurtuluyorum.

Kutlamanız için de teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın conari,

Tembellik edip araştırmamıştım (belkide çoğu kez işime yaradığı için olsa gerek), Teşekkür Ederim.

çalışma sayfasının tamamını seç hücre özelliklerinden metin seç artık 1-2 gibi yazabilirsin