:? Selamlar;
Düzenlediğim form üzerinde CommandButton(cmdbul) düğmesine atadığım aşağıdaki kod ile ”E1:E59999” hücreler arasındaki kayıtlı kişilerin adı soyadını ComboBox kutusunda listeliyorum.(30 Bin kişi)Listeden seçtiğim kişiye ait bilgiler ise ilgili text kutularında yerini alıyor.Benim sıkıntım ”E1:E59999” hücreler arasında aynı isim ve soy isimden birden fazla değişik kişiler mevcut.Bul komutum aradığım ilk kişiyi buluyor ve ikinci hatta üçüncü … kişileri bulamıyorum. Acaba klasik Ctrl+ F tuşu işlevini gören bir kod yazmamız yani "sonrakini bul "işlevini gerçekleştirmemiz mümkün mü? Yardımcı olursanız çok memnum olurum.
Private Sub cmdbul_Click()
Sheets("Veri").Select
Dim bak As Range
For Each bak In Range("E1:E" & WorksheetFunction.CountA(Range("E1:E59999")))
If StrConv(bak.Value, vbUpperCase) = StrConv(cbadısoyadı.Value, vbUpperCase) Then
bak.Select
txtsıra.Value = ActiveCell.Offset(0, -4).Value
txtseri.Value = ActiveCell.Offset(0, -3).Value
txtno.Value = ActiveCell.Offset(0, -2).Value
txttckimlikno.Value = ActiveCell.Offset(0, -1).Value
cbadısoyadı.Value = ActiveCell.Offset(0, 0).Value
txtbabaadı.Value = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
txtdoğumyeri.Value = ActiveCell.Offset(0, 3).Value
…….
…….
…….
Exit Sub
End If
Next bak
MsgBox "Önce Adı Soyadı Kutusundan bir isim belirleyiniz,sonra BUL butonunu tıklayınız", , "Aradığınız isimde bir kayıt bulunamadı"
End Sub
Düzenlediğim form üzerinde CommandButton(cmdbul) düğmesine atadığım aşağıdaki kod ile ”E1:E59999” hücreler arasındaki kayıtlı kişilerin adı soyadını ComboBox kutusunda listeliyorum.(30 Bin kişi)Listeden seçtiğim kişiye ait bilgiler ise ilgili text kutularında yerini alıyor.Benim sıkıntım ”E1:E59999” hücreler arasında aynı isim ve soy isimden birden fazla değişik kişiler mevcut.Bul komutum aradığım ilk kişiyi buluyor ve ikinci hatta üçüncü … kişileri bulamıyorum. Acaba klasik Ctrl+ F tuşu işlevini gören bir kod yazmamız yani "sonrakini bul "işlevini gerçekleştirmemiz mümkün mü? Yardımcı olursanız çok memnum olurum.
Private Sub cmdbul_Click()
Sheets("Veri").Select
Dim bak As Range
For Each bak In Range("E1:E" & WorksheetFunction.CountA(Range("E1:E59999")))
If StrConv(bak.Value, vbUpperCase) = StrConv(cbadısoyadı.Value, vbUpperCase) Then
bak.Select
txtsıra.Value = ActiveCell.Offset(0, -4).Value
txtseri.Value = ActiveCell.Offset(0, -3).Value
txtno.Value = ActiveCell.Offset(0, -2).Value
txttckimlikno.Value = ActiveCell.Offset(0, -1).Value
cbadısoyadı.Value = ActiveCell.Offset(0, 0).Value
txtbabaadı.Value = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
txtdoğumyeri.Value = ActiveCell.Offset(0, 3).Value
…….
…….
…….
Exit Sub
End If
Next bak
MsgBox "Önce Adı Soyadı Kutusundan bir isim belirleyiniz,sonra BUL butonunu tıklayınız", , "Aradığınız isimde bir kayıt bulunamadı"
End Sub