Arkadaşlar merhaba.
Sayın Ömer Baran Üstadın başka bir dosyam için hazırladığı kodu bu dosyama uyarlamaya çalıştım ama tam istediğim gibi olmadı. Kodun dosyama uygun hale gelmesi için nasıl bir değişiklik yapmalıyım.
Sub SINIF_DİŞ_ÖN_YAZDIR()
Application.ScreenUpdating = False
For sat = 3 To Sheets("YAZICI").Cells(Rows.Count, "S").End(3).Row
If Sheets("YAZICI").Cells(sat, "S") <> "" Then
Sheets("DİŞ FORMU ÖN").[AF24] = Sheets("YAZICI").Cells(sat, "S")
Sheets("DİŞ FORMU ÖN").PrintOut Copies:=1
Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01"))
adet = adet + 1
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox adet & " öğrenci için DİŞ FORMU sayfası yazdırıldı.", , "..:: Ömer BARAN ::.."
End Sub
Bu kodla;
YAZICI isimli sayfamın L4 hücresine yazdığım sınıfın Öğrenci numaralarını
=EĞER (SATIR (B1)>EĞERSAY (VERİ!$B$1:$B$2000;$L$4);" ";İNDİS(VERİ!C$1:C$2000;KÜÇÜK (EĞER (VERİ!$B$1:$B$2000=$L$4;SATIR (A$1:A$1999));SATIR (B1))))
Formülüyle YAZICI sayfasının S2 ten itibaren S50 aralığında sıralattım.
Daha sonra S sütunundaki öğrenci numaralarını Sheets("DİŞ FORMU ÖN").[AF24] = Sheets("YAZICI").Cells(sat, "S") DİŞ FORMU ÖN sayfasının AF24 hücresine göndererek yazdırdım. Ancak.
1A sınıfı 4 kişi olmasına rağmen formül olan kalan hücreleri de boş olarak yazıcıya gönderdi. ŞİMDİ:
YAZICI sayfasındaki L4 hücresinde yazan sınıf adını VERİ sayfasında B sütununda bulup ona göre C sütunundaki numaraları Sheets("DİŞ FORMU ÖN").[AF24] hücresine gönderecek kod nasıl olmalı?
Veya olmuyorsa yukarıdaki kodun formül olan tüm hücreleri değilde sadece numara olan hücreleri göndermesi için nasıl bir değişiklik gerekiyor. Saygılar.
https://dosya.co/32mh9kui2zf4/OGRENCI_PROGRAMI_v0001.xls.html
Alıntı Cevapla
Raporla
Sayın Ömer Baran Üstadın başka bir dosyam için hazırladığı kodu bu dosyama uyarlamaya çalıştım ama tam istediğim gibi olmadı. Kodun dosyama uygun hale gelmesi için nasıl bir değişiklik yapmalıyım.
Sub SINIF_DİŞ_ÖN_YAZDIR()
Application.ScreenUpdating = False
For sat = 3 To Sheets("YAZICI").Cells(Rows.Count, "S").End(3).Row
If Sheets("YAZICI").Cells(sat, "S") <> "" Then
Sheets("DİŞ FORMU ÖN").[AF24] = Sheets("YAZICI").Cells(sat, "S")
Sheets("DİŞ FORMU ÖN").PrintOut Copies:=1
Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01"))
adet = adet + 1
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox adet & " öğrenci için DİŞ FORMU sayfası yazdırıldı.", , "..:: Ömer BARAN ::.."
End Sub
Bu kodla;
YAZICI isimli sayfamın L4 hücresine yazdığım sınıfın Öğrenci numaralarını
=EĞER (SATIR (B1)>EĞERSAY (VERİ!$B$1:$B$2000;$L$4);" ";İNDİS(VERİ!C$1:C$2000;KÜÇÜK (EĞER (VERİ!$B$1:$B$2000=$L$4;SATIR (A$1:A$1999));SATIR (B1))))
Formülüyle YAZICI sayfasının S2 ten itibaren S50 aralığında sıralattım.
Daha sonra S sütunundaki öğrenci numaralarını Sheets("DİŞ FORMU ÖN").[AF24] = Sheets("YAZICI").Cells(sat, "S") DİŞ FORMU ÖN sayfasının AF24 hücresine göndererek yazdırdım. Ancak.
1A sınıfı 4 kişi olmasına rağmen formül olan kalan hücreleri de boş olarak yazıcıya gönderdi. ŞİMDİ:
YAZICI sayfasındaki L4 hücresinde yazan sınıf adını VERİ sayfasında B sütununda bulup ona göre C sütunundaki numaraları Sheets("DİŞ FORMU ÖN").[AF24] hücresine gönderecek kod nasıl olmalı?
Veya olmuyorsa yukarıdaki kodun formül olan tüm hücreleri değilde sadece numara olan hücreleri göndermesi için nasıl bir değişiklik gerekiyor. Saygılar.
https://dosya.co/32mh9kui2zf4/OGRENCI_PROGRAMI_v0001.xls.html
Alıntı Cevapla
Raporla