yazdırma makrosu ile ilgili lütfen yardım...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
örneği aşağıda gönderdiğim gibi bir hesaplama programa hazırlıyorum. orjinali yaklaşık 160 sekmeden oluşuyo. ve bunlara kolay erişebilmek için anasayfa üzerinden köprü atadım. ancak çıktısını almak istediklerim için her sayfaya gitmek yerine, onların yanına birer onay kutusu koymak ve işaretlediklerimin çıktısını bir seferde alabilmek istiyorum.. acaba çok şey mi istiyorum?? ;) bu istediğim mümkünmü?nasıl yapabilirim? lütfen yardım.. şimdiden teşekkürler..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek bir dosya hazırladım incelermisiniz. Umarım işinize yarar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
teşekkür ederim..

dosyanızı inceledim.. gerçekten çok güzel, ama bu programı görselleştirmek adına biraz daha süsleyemezmiyiz?? ;) size örnek bir dosya gönderiyorum, aslında programın basit bir anasayfası, bu şekilde kutucuklar koyarak makro atamamız mümkünmü peki?? Dosyayı incelermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
pardon eki unuttum.. :)

şimdi ekliyorum örnek dosyayı...
teşekkürler...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım incelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sayın Cost_Control;

öncelikle ilginize ve emeğinize çok teşekkürler.. benzer bir çözüm bende yaratmıştım eğer fonksiyonun kullanarak.. yani sizin gönderdiğiniz yeni dosya benim tüm sorunumu tamamen çözdü.. :D ama benim birde şöyle bir sorum olacak. şimdi bağlantıyı B sütunu ile yaptık.. ben en başa başka bir sütun eklediğimde yada bu anasayfa menüsünü başka sütunlara taşıdığımda kodların değişmesi gerekiyor.. makrolar ve kodlar konusunda yeni olduğum için onu çözemedim.. kodlarda ne gibi değişiklik yapmam gerekiyor.. nereyi değiştirirsem olayı çözerim?? :yardim:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

İlk olarak kodun ikinci satırını aşağıdaki kod ile değitirin. (Double tanımlaması biraz fazla olduğu için)

Kod:
[color=red]Dim Say As Integer[/color]
Belirttiğiniz gibi eğer sütun bilgilerini değiştirecekseniz. Kullanmış olduğumuz kodda aşağıdaki satırları değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Bu satır işaretlediğiniz onay kutularını sayıyor. Yani B sütununu sayıyor. (Değişkenleriniz B harfleri olacak.)
Kod:
[color=red]Say = WorksheetFunction.CountIf([B2:B65536], True)[/color]
Bu satır A sütununda 2. satırdan itibaren en son dolu hücreye kadar döngü başlatıyor. Eğer sayfa isimleriniz farklı bir sütunda ise koddaki A harfini değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Kod:
[color=red]For X = 2 To [A65536].End(3).Row[/color]
Bu satır B sütununda işaretlediğiniz onay kutularını satır satır kontrol ediyor. (True=Onaylı - False=Onaysız) Yani değişkeniniz 2 değeri olacaktır. (Koddaki 2 değeri B sütununu ifade etmektedir.
Kod:
[color=red]Cells(X, 2) = True[/color]
En son olarakta bu satır üstteki koşul sağlandığında A sütunundaki ait olduğu sayfayı yazdırmaktadır. Yani değişkeniniz 1 değeri olacaktır. (Koddaki 1 değeri A sütununu ifade etmektedir.)
Kod:
[color=red]Sheets("" & Cells(X, 1)).PrintOut[/color]

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sayın Cost_Control;

açıklamalarınız, ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkürler.. sanırım değişiklikleri buna göre yapabilirim..

bilgi bankasını da inceledim ama net bir kaynak bulamadım.. bu kodları öğrenmemde bana yardımcı olacak bir kaynak biliyor musunuz? yada bu konuda bildiği kaynağı paylaşabilecek arkadaşım var mı? nasıl öğrenebilirim bunları?

ilginiz için tekrar teşekkürler.. sağlıcakla kalın..:hey:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Eğer kod yazmayı öğrenmek istiyorsanız ilk olarak dersane bölümünü incelemenizi öneririm. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/forumdisplay.php?s=&f=60&page=1&pp=20&sort=lastpost&order=desc&daysprune=-1

Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ise makrolar bölümünde verilen cevapları inceleyip deneme yanılma yöntemi ile kodların mantığını kavramaya çalışın. Takıldığınız yerlerde bizler elimizden geldiğince yardımcı olmaya hazırız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
Sayın Cost_Control;
çalışmaya hemen başlıyorum :D linki inceliycem.. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.. takıldığım yerlerde yine sizleri rahatsız edeceğim maalesef..

tekrar teşekkürler..

Sayin Cost Control Yardiminiza İhtİyacim Var

İyİ GÜnler Sİzİn HazirladiĞiniz Bİ Onay Kutusu İŞaretleme İle Yazdirma ÖrneĞİ Kendİme Çevİrdİm Fakat Sİzİnkİnden BaŞka Sayfa Eklemeyİ Beceremedİm Yardimci Olurmusunuz Dosya Ektedİr.