Sub Yazdır()
Application.PrintOut FileName:="", Range:=wdPrintRangeOfPages, Item:= _
wdPrintDocumentContent, Copies:=2, Pages:="2", PageType:=wdPrintAllPages, _
ManualDuplexPrint:=False, Collate:=True, Background:=True, PrintToFile:= _
False, PrintZoomColumn:=0, PrintZoomRow:=0, PrintZoomPaperWidth:=0, _
PrintZoomPaperHeight:=0
selam sevgili arkadaşlar.şimdi benim yazdırılacak birçok sayfam var ve herbirinin kopya sayısı icabında farklı olabilir.yukarıdaki kırmızı olan yerleri değişken olarak atamak istedim,olmadı hata verdi.şöyle yaptım;
Copies:=a,Pages:=b dedikten sonra herhangibir kod bloğunda a=2 dedim,b=5 dedim olmadı.kısacası amacım yukarıdaki koca kod bloğunu herdefasında yazmak yerine bu Sub'ı çağırıp oradaki gerekli değişkenlerin değerini değiştireyim dedim.bu konuda ne yapabilirim acaba,yardımcı olur musunuz? teşekkür ediyorum,iyi çalışmalar.
Application.PrintOut FileName:="", Range:=wdPrintRangeOfPages, Item:= _
wdPrintDocumentContent, Copies:=2, Pages:="2", PageType:=wdPrintAllPages, _
ManualDuplexPrint:=False, Collate:=True, Background:=True, PrintToFile:= _
False, PrintZoomColumn:=0, PrintZoomRow:=0, PrintZoomPaperWidth:=0, _
PrintZoomPaperHeight:=0
selam sevgili arkadaşlar.şimdi benim yazdırılacak birçok sayfam var ve herbirinin kopya sayısı icabında farklı olabilir.yukarıdaki kırmızı olan yerleri değişken olarak atamak istedim,olmadı hata verdi.şöyle yaptım;
Copies:=a,Pages:=b dedikten sonra herhangibir kod bloğunda a=2 dedim,b=5 dedim olmadı.kısacası amacım yukarıdaki koca kod bloğunu herdefasında yazmak yerine bu Sub'ı çağırıp oradaki gerekli değişkenlerin değerini değiştireyim dedim.bu konuda ne yapabilirim acaba,yardımcı olur musunuz? teşekkür ediyorum,iyi çalışmalar.