yeni bir düğme ile özel yapıştırma nasıl yapılır

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ben yapıştır-özel yapıştır-değerleri-işlemi tersine çevir komutunu yeni bir düğme ile tek bir tıklama ile nasıl yapabilirim. yani bir satırdaki değerleri başka bir sayfadaki sütuna yapıştırmak için kullanılacak bir düğme yapmak istiyorum.teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
as3434 ben linki inceledim orada anlatılanı daha önce denemiştim. ama sorun şu ben her zaman aynı satırdaki değerleri aynı yere kopyalamıyorum. ben istiyorum ki istediğim bir satırı işaretleyip copy e basayım. sonra yapıştıracağım sütunun ilk hücresine gidip düğmeyi tıkladığımda bu sütuna (işlemi tersine çevirerek değerleri) yapıştırsın. ilgine teşekkürler.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın mimola
istediğiniz işlem farklı yöntemlerle çözülebilir.
Benim yaptığım en basiti .

Örneği inceleyin.

Kod:
Sub Makro1()
a = ActiveCell.Row
Rows(a).Copy
Sheets("Sayfa2").Select
ActiveCell.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Transpose:=True
Application.CutCopyMode = False
ActiveCell.Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
as3434 ilgine teşekkürler, ama tam olarak işimi görmedi bu çözümün çünkü benim kopyalamayı başka dosyaların içine yapmam lazım.senin çözümünde 2. sayfaya yapıyor. Sheets("Sayfa2").Select yerine ne yazarsam bu sorun ortadan kalkar yada başka çözüm yolu varmı. bir de bu düğmeyi yukarıdaki düğmelerin oraya sabitleme imkanım varmı. yani bu özelliği sağlayan (copy-past save gibi )standart bir düğmem olsun. teşekkürler.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Veri yapıştıracağınız yer başka dosyada ise, dosya yolunu belirtmeniz gerekir.

Kod:
ChDir "C:\Documents and Settings\AS3434\Desktop"
    Workbooks.Open Filename:= _
        "C:\Documents and Settings\AS3434\Desktop\maas(1).xls"
    Sheets("Sayfa2").Select
Gibi.
Diğer sorunuz benim bilgi alanımı aşar. Yapmak için uğraşmam gerekir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
eğer çözüm bulup bilgi verirsen sevinirim. ilgine teşekkür ederim.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Şöyle birşey olabilir mi?

Üst menüdeki Gülen Yüze basın.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
as3434 zaman ayırmana ve uğraşına gerçekten çok teşekkür ederim. sınırlı da olsa kullanılabilir bir düğme oldu. ben sayfa 2 (ya da başka yere kopyalamasını istiyorsam modülden yerini tanımlamam gerekecek)gibi sınırlı yerlere değil de yani excel in standart bir düğmesi gibi (çünkü bir çok farklı dosyadaki satırları ayrı ayrı dosyalara kopyalamam gerekiyor; yani 45 satırı 45 ayrı dosyaya)genel olarak kulanabileceğim bir düğme olabilir mi demiştim. ama uğraşman dahi yeterli sağolasın.