Yeni Pencerede kullanılamayan düğme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
Bir çalışma sayfasında bir düğmeye atadığım makro yardımıyla çalışma kitabının diğer bir sayfası yeni bir pencere olarak açılıyor.Bu yeni pencere ile açılan sayfada da başka bir makroyu atadığım bir düğme daha var.Ancak Düğmeler sadece 1 nolu pencere de aktif olan sayfada çalışıyor.Dosyanın amacı 2 ve üstü nolu yeni pencerelerde bulunan düğmelere bağlı makroların da çalışmasını gerektiyor.(Bir olay bu kadar mı karmaşık anlatılabilir)
"ActiveWindow.ActivateNext" diye bir Vb kodu ile geçici bir çözüm buldum ama aradığım çözüm tam olarak bu değil(Daha doğrusu beni kesmedi).Çalışma kitabının açık olan tüm pencerelerindeki makrolara bağlı düğmeleri kullanabilmemi sağlayan bir kod olmalı ve bunu sizden birileri biliyor ve benle paylaşmıyorsa aşk olsun.(Alıngan da.)
Şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Valla soruyu net olarak anlasaydım dükkan sizindi ama ne çare... :D

Yinede siz örnek küçük bir dosya eklerseniz, aramızda çözümü bilipte
bizimle paylaşmak isteyen birisi çıkar herhalde.. :yazici:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sorum ile ilgili örnek dosya.

Daha önce sorduğum yeni pencere ve düğmeler hakkındaki sorumu daha açık anlatmayı deneyeceğim.
Sayfa1 dosyasına bir düğme eklediğinizi ve bu düğmeyi tıkladığınızda Sayfa2 nin yeni bir pencere olarak açıldığını düşünün.Dosyanın sayfa1 ve sayfa2 leri ayrı ayrı pencerelerde açık.Bu arada sayfa ikiye eklediğiniz bir düğme ve bu düğmeye atanmış bir makro olduğunu düşünün.İşte benim sorunum burada başlıyor.Yaptığım çalışmada bir ön sayfa var ve bu sayfada gerekli olan sayfayı yeni pencere olarak açan düğmeler var.Bu yolla açılan yeni pencerelerde bulunan düğmeler bir türlü çalışmıyor.
Yinede sorunumu anlatamadıysam küçük bir örnek dosya gönderiyorum.
Bunla ilgili çok basit bir kod olduğuna inancım çok fazla.
Litfen bilgisi olan varsa benimle paylaşsın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bu arada ilginiz için teşekkür etmeyi atladıysam kusura bakmayın.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Sayfalarınızı yeni bir pencere olarak açmak zorundamısınız?

Bu şekilde makroların çalışması biraz zor olabilir.

Aynı çalışma kitabında sayfalar arası geçiş yaparsanız daha kolay olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Yeni pencere ve düğme

ne yazık ki yaptığım dosya şirketin giderleriyle ilgili ve bu dosyanın kullanıcıları bilgisayar kullanmak konusunda çok istekli ve bilgili değiller.Onlara kullanıcı bazında sayfalar arası gidip gelin demek çok zor.Ama açılan pencereyi köşesinden kapattıklarında ilk sayfaya dönecekleri için daha kullanıcı dostu olması amacıyla tercih ediyorum.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Örnek uygulamayı inceleyiniz. Bir fikir verebilir. İlgili dosya ektedir.

Excel Vers. ve Dili
türkçe vista işletim sistemi
excel2007
türkçe
merhaba,

seyit hocamın affına sığınarak bir geliştirme yaptım.

Üstad' ın yaptığında userformu açan buttonun bulunduğu sayfa da silinmekteydi. Ayrıca tek sayfa kaldıysa hata ile silme tuşuna basılırsa -doğal olarak- hata vermekteydi.

Ben de userformu açan butonun bulunduğu sayfanın (sayfa6) esas sayfa olduğunu ve bunun hata ile de olsa silinmek istenmesi halinde hatayı görmezden gelmesine ilişkin bir şeyler ekledim.

Ancak, bu sefer de sil butonuna basılınca esas sayfa haricindeki tüm sayfalar aynı anda silinir oldu :)

tek tek silinmesini sağlayan birileri olursa herhalde arkadaşın işine tam yarayacaktır.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın Erengil,

Dosyanızda bi kaç küçük değişiklik yaptım. İstediğiniz böyle bir şey mi acaba ?

Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Öncelikle Seyit ve geren'e farklı bir yöntem konusunda verdikleri bilgi için (Özellikle bu çalışmam için olmasada sonraki çalışmalarımda Userform kullanmak hakkında) teşekkür ediyorum.
Skorpiyonun önerisi bana çok daha yakın görünüyor.Gözümün önündeki çözümü görmemi sağladığı için de ona çok teşekkür ediyorum.Çalışmasından anladığım kadarıyla makrolarımı sayfalardan Modüllere taşıdığımda benim sorunum çözülecek.
tekrar sağolun.

S

Skorpiyon

Misafir
Az da olsa yardımcı olabildiysek ne mutlu.

Kolay gelsin..

Sagyılarımla...