Yeni Sütun Ekleme

Excel Vers. ve Dili
2010 almanca
Merhaba arkadaslar,
Gecenlerde Metin deger adli baslikta sizlerin yardimina ihtiyac duymustum. Simdi ayni dosya üzerinde yine yardimlara ihtiyacim var.
Benim hazirladigim bir excel dosyasinin bir parcasiydi orasi. Simdiki benim sorunum ise söyle.
Ben Apache POI ile bir excel dosyasi olusturdum, burda 7 8 tane sütun felan var. Her sütunun kendi ismi var. Bu isimleri felan hepsini Apache POI ile verdim basta.
Daha sonra bunu excele cevirip, excelde yeni bir sütun eklemek istedigim zaman, yandakinin kopyasini aliyor.
Bu kopya almadan eklemeyi makro yardimiyla felan yapabilir miyim? Yada excelde bir fonksiyon felan mi var bunu kopyalayan kapatabilir miyim ben bunu?

Mesela resimde görüyosunuz, ben bi yeni sütun eklemek istedigim zaman bir öncekinin basligini kopyaliyor, ben oraya bos sütun ekleyip basligi sonradan kendim vermek istiyorum. Bunu nasil yapabilirim.

Umarim anlatabilmisimdir derdimi.

Simdiden Tesekkürler.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Yeni sütun ekledikten sonra biçimlendirmeyi temizle diyebilirsiniz...

Excel Vers. ve Dili
2010 almanca
O zamanda baslik degistirilebilir oluyor yeni yazdigim:)
Ayni kurallari alsin ama bos gelsin, ben oraya bi baslik yazayim. Sonra degismesin o bidaha:)

Yapilabilir bisey mi onuda bilmiyorum gerci.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Yapmak istediğinizi anlamadım kusura bakmayın...
Arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

İyi günler..

Excel Vers. ve Dili
2010 almanca
Simdi yukardaki basliklari felan ben java kodu ile olusturdum. Bu java ile olusturdugum excel dosyasina yeni bir sütun eklemek istiyorum. Önceden olusturdugum 2 sütunun arasina yeni bir tane eklemek istedigim zaman olmuyor. Öncekini kopyaliyor, ben buraya yeni bitane bos eklemek istiyorum.

Simdi daha aciklayici olmustur belki.

Tekrar tesekkürler