Yıldız koyulan satırları diğer sayfada listelemek

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Benim sormak istediğim soru şudur..

Mesaja ekte yolladığım dosyada 2 sayfa var. Kırmızı renkli sayfada bir liste var, ürünler ve fiyatları mevcut. Benim yapmak istediğim şey, kırmızı sayfaya bakarsanız bir seçim sütunu yaptım. Bu sütuna * koyduğu zaman veya tik kutucuğu (onay kutusu, gelişticiler'den eklenen kutu) işaretlendiği zaman, SEÇİM ÖZETİ bölümündeki listeye eklesin.

1. sayfada Tik ya da yıldız koyduğum zaman, yıldız olan satırdaki AÇIKLAMA yazısı, SEÇİM ÖZETİ sayfasındaki açıklama bölümüne, aynı şekilde aynı satırdaki fiyat bilgisi, SEÇİM ÖZETİ ndeki FİYAT sütununda görünsün istiyorum. Kırmızı sayfada, ratgele yani alt alta veya farklı sıralardaki 3 tane satıra yıldız koyduğumda, 2. sayfadaki liste bölümünde alt alta gelsinler.

Formül ya da makro ile yapmak istediğimi ben örnek tabloda el ile kopyalayarak (copy-paste) ile yaptım. Sizden istediğim elle yaptığım bu işlemi formül veya makro ile yapılabiliyorsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Selamlar Korhan Bey,

Öncelikle teşekkür ediyorum size..

Peki zahmet olmazsa buradaki formüllerin mantığını anlatmanız mümkün mü acaba?

=EĞER($A3="";"";DÜŞEYARA($A3;'SIMPLE AHU'!$A$4:$K$13;9;0))

Yani A3 hücresinde neye bakıyor ve A4 ile K13 hücrelerini ne şekilde kullanıyor? Ayrıca 9 ve 0 sıfır sayıları neyi ifade ediyor?

Cahilliğimin kusuruna bakamayın lütfen, DÜŞEYARA formülünün kullanımını netten buldum ancak mantığını yani nerelerde neye bakıyor çözemedim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

A3 hücresindeki formül dizi formülüdür. Yani aslında tüm çözüm bu hücrede bulunuyor. Bundan sonraki formüller sadece bulunan sıra numarasını sorguluyor sadece.

Arama fonksiyonları ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=69027

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
olmuyor :(

Selamlar

Size yolladığım dosya, asıl kullanmak istediğim dosyanın kırpılmış haliydi, bazı sayfaları silmiştim aşağıda..

Asıl kullanmak istediğim dosyada ki SEÇİM sayfasına, yolladığınız örnekteki formülleri uygulamak istedim hata verdi, yapamadım bir türlü. Nerede hata yapıyorum?

Asıl kullanmak istediğim dosyayı da ekte yolluyorum.

Tekrar teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

A3 hücresine formülü yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak tamamlayın. Aksi takdirde sonuç alamazsanız. Formül dizi formüldür. Diğer DÜŞEYARA ile ilgili olan formülleri normal olarak yazarsanız çalışacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Teşekkür ederim korhan bey..

Öncelikle teşekkür ediyorum korhan bey, gerçekten güzel olmuş..

Peki size şunu sorayım. Kullanmak istediğim asıl dosyada 10 taneye yakın sheet yani sayfa var v bir sayfada en az 2 tablo, ve her tabloda 1 den fazla seçenek var.

Benim yapmak istediğim ise her sayfada gerekli satırların yanlarına yıldız koyacağım, en sonuncu sayfada ise tüm o seçtiğim ekipmanların liste ve toplamını alacağım.

Ben excel sayfalarını düzenledim. Yıldız koyulacak bölgeleri mavi yaptım (ancak bazı sayfalar aşağı doğru uzuyor, farkedilemiyor çoğu zaman). Sonra da SEÇİM SAYFASI na gelmesini istediğim bilgileri yazdım.Yani bazı sayfalarda uzun AÇIKLAMA kısmı SEÇİM sayfasına giderken bazı sayfalarda ise başlık bölümleri gidiyor.

Yani ellerinize sağlık 1 sayfada yer alan listede seçtiklerimi SEÇİM SAYFASI na nasıl atacağımı gösterdiniz. Şimdi aynı anda 9 sayfada yıldızlar koyup SEÇİM sayfasına atmasını istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Arkadaşlar,

Yardımcı olabilecek yok mudur? Son gönderdiğim dosyada, tüm sayfalarda konulan yıldızları SEÇİM sayfasında listelenmesini sağlamaya yardımcı olursanız sevinirim..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bütün sayfalardan sorgulama yapılacağı için eğer isterseniz size makrolu çözüm sunabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Selamlar Korhan Bey,

Her türlü çözüme açığım açıkçası.. Yeter ki söylediğim gibi hangi sayfaya yıldız koyarsam koyayım, en sondaki SEÇİM sayfasında belirsin. ister tek bir sheet'te yıldız koyayım istersem tüm sayfalara koyayım.. SEÇİM sayfasında listelendikten sonra sorun yok..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Dosyanızda yıldız ekleyeceniz sütunlarda bir sistematik bulunmuyor. Bu durumda önereceğimiz kod sayfa bazında değişken olacaktır. Eğer her sayfaya uyacak sabit bir alan belirlemeniz mümkünse kısa bir kodla soruna daha rahat çözüm bulabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Her sayfada aynı sütuna mı koyalım yıldızları? Yani atıyorum tüm sayfalarda K sütununa mı işaretlemeler yapılmalı? Eğer doğru anladıysam yani bu şekildeyse, NEMLENDİRİCİ sayfasında olduğu gibi dik sütun değil de yatak satıra işaretleme yapmak istediğimizde napacağız?

Eğer buna çözüm bulabiliyorsanız siz dilediğiniz satır ya da sütunu işaretleme bölgesi yapabilirsiniz ve kod uygulayabilirsiniz, benim işaretlediğim yıldız koyma yerleri olacak diye kural yok. Seçim yapıldıktan sonra listeleme olayı olsun da gerisi o kadar önemli değil.. Şekil önemli değil sonuca bakıyorum. Eğer yapabilirseniz çok sevinirim.. Çok uğraştırdım bu yüzden de kusuruma bakmayın

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Yatay işaretlemeniz gereken sayfalardaki hangi bilgiler SEÇİM ÖZETİ sayfasına aktarılacak?

Ayrıca sayfalarda bulunan tablolarınız satır ve sütun bazında sabit tablolar mıdır?

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Size şöyle anlatayım:

Tüm sayfalarda, yatay ya da dik farketmez, yıldız konulan ürünle ilgili, kırmızı zeminle renklendirdiğim yazılar, SEÇİM sayfasında AÇIKLAMA bölümüne gelmeli, sarı ile renklendirdiğim bölüm FİYAT bölümüne gelmeli. Örneğin, NEMLENDİRİCİ sayfasında F sütunundaki ürünü seçtiğimizde yani yıldız koyduğumuzda, SEÇİM sayfasındaki AÇIKLAMA bölümüne UE018YL000 yazısı gelmeli. SEÇİM sayfasındaki FİYAT bölümüne ve UE018YL000'in hizasına 1075 Euro yazısı gelmeli..

Bu arada SEÇİM sayfasında liste bölümü kısa olmuş açıkçası yani 2. satırdan 24. satıra dek ben hücreleri birleştirip liste haline getirmişim. Siz 10-12 satırı daha yani 36. ya da 38. satırlara dek getirebilirsiniz.. yukarıdakiler gibi yapabilirseniz sevinirim, örnek yapacak derken kısa tutmuşum SEÇİM sayfasındaki listeyi

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Türkçe
Office 2007 - Türkçe
Selamlar,

Korhan bey yapabildiniz mi birşeyler ya da yapabilecek başka birileri var mı acaba?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekte dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım. Sayfalarınızın formatları ayrı olduğu için her sayfa için ayrı kod yazdım. Satır ve sütunlarınız değişirse kodları revize etmek gerekecektir. Yıldızları tek tek ekleyin ve silerkende tek tek silin. Aksi halde kodlar hata verebilir. Bu haliyle işinize yarayacağını umuyorum.

Ekli dosyalar