yineleme

Excel Vers. ve Dili
excel-2010 tr
selamlar,

bir excel kitabımda formüllerden oluşan çok fazla veriler var. fakat bi süre sonra rakamları değiştirdiğimde formüllerin çalışmadığını gördüm. daha sonra araçlar, seçenekler içinde hesaplar sekmesine gidip yineleme'yi seçtiğimde formüllerin çalışmaya başladığını gördüm.

default olarak kapalı geldiğini yeni açtığım çalışma kitabımda gördüm. neden kapalı olarak gelir? amacı nedir? belli bir formül sayısını açtığımzda yinelemeyi açmamız mı gerekir?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
araçlar / seçenekler / hesaplama da, hesaplama seçeneğini "otomatik" işaretli mi acaba?

Excel Vers. ve Dili
excel-2010 tr
hocam otomatik hesaplama ile ilgili bi sorunumuz yok. sadece yineleme hakkında bilgi istemiştim. yukarıda da belirttiğim gibi sorunlarımız var.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
hocam otomatik hesaplama ile ilgili bi sorunumuz yok. sadece yineleme hakkında bilgi istemiştim. yukarıda da belirttiğim gibi sorunlarımız var.
Yineleme ancak eğer formüllerin sonsuz döngüye girmesi sözkonusu ise kullanılacak bir uygulamadır yani döngünün kaç kez tekrarlanacağını belirler. Sonsuz döngüde ancak döngüsel başvuru ile gerçekleşir. Formüllerinizde böyle bir başvuru olup olmadığını denetleyin.