- Excel Vers. ve Dili
-
Office 2010
Türkçe
Ekteki tabloda sonuç kısmına #yok yerine 0 yazması mümkünmü
teşekkürler
teşekkürler
Ekli dosyalar
-
89.5 KB Görüntüleme: 75
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
ordan pek anlayamadım ekteki tabloda yardımcı olma durumuz varmıvermiş oldugum linkteki yurttaş hocamın 2 nolu mesajını incelermisiniz.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=59354
=IF(ISERROR(IF(INDEX('DSD Bayi Bilgileri'!$A:$J;MATCH($A2;'DSD Bayi Bilgileri'!$A:$A;0);COLUMN())=INDEX('Merch Database'!$A:$J;MATCH($A2;'Merch Database'!$A:$A;0);COLUMN());"Doğru";"Yanlış"));0;(IF(INDEX('DSD Bayi Bilgileri'!$A:$J;MATCH($A2;'DSD Bayi Bilgileri'!$A:$A;0);COLUMN())=INDEX('Merch Database'!$A:$J;MATCH($A2;'Merch Database'!$A:$A;0);COLUMN());"Doğru";"Yanlış"))
hocam ben dedikleriniz yaptım formül yanlış diyor ben yapamadım size zahmet tabloda yapabilrmisinizselamlar,
2007 versiyonunda bu özellik için yeni bir fonksiyon eklenmiştir ve kullanımı gayet pratiktir.
http://office.microsoft.com/tr-tr/excel/ha012317651055.aspx
eğerhata işlevi
uygulandığı uygulamalar: microsoft office excel 2007
bir formül bir hatayı değerlendirirse belirttiğiniz bir değeri getirir; aksi takdirde, formülün sonucunu getirir. Eğerhata işlevini, formüldeki (formül: Hücrede, bir araya geldiklerinde yeni bir değer üreten bir dizi değer, hücre başvurusu, ad, fonksiyon veya işleç. Bir formül her zaman eşittir işaretiyle (=) başlar.) hataları yakalamak ve işlemek için kullanın.
sözdizimi
eğerhata(değer,eğer_hataysa_değer)
değer , hatayı denetleyen bağımsız değişkendir.
eğer_hataysa_değer , formül bir hatayı değerlendirirse, verilecek değerdir. Aşağıdaki hata türleri değerlendirilir: #yok, #değer!, #başv!, #say/0!, #say!, #ad? Veya #boş!.
uyarılar
[lıst]
[*]değer veya eğer_hataysa_değer boş bir hücreyse, eğerhata bunu boş bir dize değeri ("") olarak algılar.
[*]değer bir dizi formülüyse, eğerhata, değerde belirtilen aralıktaki her hücre için sonuç dizisini getirir.
[/lıst]
=IFERROR(IF(INDEX('DSD Bayi Bilgileri'!$A:$J;MATCH($A21;'DSD Bayi Bilgileri'!$A:$A;0);COLUMN())=INDEX('Merch Database'!$A:$J;MATCH($A21;'Merch Database'!$A:$A;0);COLUMN());"Doğru";"Yanlış");0)
=EĞERHATA(EĞER(İNDİS('DSD Bayi Bilgileri'!$A:$J;KAÇINCI($A21;'DSD Bayi Bilgileri'!$A:$A;0);SÜTUN())=İNDİS('Merch Database'!$A:$J;KAÇINCI($A21;'Merch Database'!$A:$A;0);SÜTUN());"Doğru";"Yanlış");0)