Yorum ortalaması ve analizi konusunda.

Excel Vers. ve Dili
2016 english
Merhabalar arkadaşlar,

Benim sormak istediğim konu söyle;
Bir işletmemiz var ve online satış yapıyoruz, doğal olarak verilen yorumlar var.
yorum ortalaması 5 üzerinden 4 suan. öğrenmek istedigm şey ise, daha ne kadar 5 yıldızlı yorum alırsak yorum ortalamamız.
Şuanki yorum durum;
5* = 862
4* = 126
3* = 101 ortalaması 4*
2* = 79
1* = 170

kac tane daha 5* yorum alırsam 4.1 olur veya kac tane daha 1* yıldızlı yorum alırsam 3.9 a düşer.
Bana formulun kendisi lazım sonuç degil.

Umarım dogru yere acmısımdır konuyu. yanlıs yere actıysam sımdıden admin arkadaşlar kusura bakmasın.
Şimdiden tesekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR
Merhaba,

Şimdiki durumunuza göre 46 tane daha 5* alırsanız 4,1 olur. 32 tane daha 1 yıldız alırsanız da 3,9 olur.
Basit bir şey hazırladım, buradan indirip bakabilirsiniz. Tablodaki sarı rekli kısma kaç yıldızdan kaç adet alacağınızı yazarsanız sonucu verir. İşinizi görür umarım.

Excel Vers. ve Dili
2016 english
Merhabalar ve çok çok çok teşekkürler.
Sormayı unuttumğum bir soru var kusura bakmayın. Suan olan 4.0 otomatik mı hesapladı yoksa siz mi 4.0 sıfır yazdınız? Yani belki halıhazırda 4.1 filandır puanımız ama bana sitede gösterdiği sadece ortalamadır yüzdesiz. 1e ortalamissiniz puanlama 5 uzerinden. Dogru olan ortalama 5 midir yoksa sizin yaptiginiz gibi 1 midir ?

Merhaba,

Şimdiki durumunuza göre 46 tane daha 5* alırsanız 4,1 olur. 32 tane daha 1 yıldız alırsanız da 3,9 olur.
Basit bir şey hazırladım, buradan indirip bakabilirsiniz. Tablodaki sarı rekli kısma kaç yıldızdan kaç adet alacağınızı yazarsanız sonucu verir. İşinizi görür umarım.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR
Merhaba,

Ben 4.0 yazmadım, ilk mesajınızda belirttiğiniz yıldızlı puanları yazınca otomatik hesaplıyor. Puanınız halihazırda tam 4.07 :)
Ben 1'e ortalamadım, bahsettiğiniz bir 4'den sonra kaç basamak göstermesi ile ilgili. Kaç yıldız alırsan 4.1 olurum diye sorduğunuz için öyle yapmıştım. Yoksa 1 milyon tane de 5 yıldız alsanız puanınız 5'i geçmez. Aslında şu şekilde kullanırsanız daha mantıklı olur, hedefe ne kadar yaklaştığınızı daha hassas görürsünüz. Başarılar.