Yüzde farkına bağlı olarak bir başka hücrede sonuç yazdırma

splashsmlt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 c++
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-01-2026
arkadaşlar ekte bir çalışma var içine detyalıca açıkladım. yardımı dokunacak arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum. ne istediğimi b29 hücresinde yazdım.

Ekli dosyalar

splashsmlt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 c++
05-01-2026
yardımı dokunabilecek dostlarımız var mı acaba ? :)

splashsmlt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 c++
05-01-2026
çok manidar olacak ama öğretmenler gününde bir öğretmen olarak zümre toplantılarında yukarda eklediğim dosyayı kullanacağım. o sebepdendirki eğer katkı sunabilecek bir üstad varsa hakkaten çok memnun kalacağım.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Öğretmenler gününüz kutlu olsun.Dosyanız.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

splashsmlt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 c++
05-01-2026
üstadım ellerin dert görmesin. ben mutlu oldum ziyadesiyle teşekkürler. sizden son bir ricam bu dosyada deneme sınavındaki soru sayısı değişirse ben formülde nereyi değiştireceğim? birde yazılı ortalaması girilmediyse yani hücre boşsa tutarlıklık kısmında ne renk olsun nede bir yazı yazsın yani boş olsun mümkün müdür üstad?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
üstadım ellerin dert görmesin. ben mutlu oldum ziyadesiyle teşekkürler. sizden son bir ricam bu dosyada deneme sınavındaki soru sayısı değişirse ben formülde nereyi değiştireceğim? birde yazılı ortalaması girilmediyse yani hücre boşsa tutarlıklık kısmında ne renk olsun nede bir yazı yazsın yani boş olsun mümkün müdür üstad?
Formülde bir değişiklik gerekmez.25 Soru yazan yere 15 Soru yazınız.Yazım şekli değişmesin yazım şekli değişeçek ise ve hücrede sadeçe soru sayısı rakam olarak yazılaçak ise ona göre formül yazalım.Yazılı ortalaması yazılmadı ise boş olması için formülü yeniden düzenleyip dosyayı yenilerim.Siz son isteğiniz nedir? onu belirtin birdaha iş çıkmasın.

Son düzenleme:

splashsmlt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 c++
05-01-2026
hocam şöyle ki:
1) eğer yazılı notu girilmediyse tuttarlılık kısmında renkte olmasın yazı da yazmasın hücre boş olsun.
2) soru sayıları deneme sınavlarında değişebilir onun için soru sayısı diyelim 25 ten 5'e düştü 25 yazan yere 5 yazsam yeter mi?
3) yeni bir ders ekledim diyelim ingilizce onun için sütün ekleyip aynı formülü yapıştırsam olur mu?
4) diyelim ki öğretmen arkadaşlar "deneme sınavı net ortalaması yüzdesi ile yazılı ortalaması yüzdesi arasında ki fark %10 değil de, %15 ya da %5 olsun" derse nereyi değiştireceğiz?
hepsi bu kadar üstad.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
1)Yazılı notu girilmedi ise yazı ve renk yok
2)25 Soru ,15 Soru ,5 Soru şeklinde yazdığınızda soru sayısının değişmesi sorun oluşturmaz.
3)Formülü kopyalayıp yapıştırdıkdan sonra sütun ayarlarını yeniden yapmalısınız.Önçeki formüllere bakarak nasıl bir değişim olmuş çözmeniz gerekir.
4)En sondaki >10 yerine istenileni yazmanız yeterli >15 gibi
İgili dosyayı #4 nolu iletide değiştirdim.

Son düzenleme:

splashsmlt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 c++
05-01-2026
1)Yazılı notu girilmedi ise yazı ve renk yok
2)25 Soru ,15 Soru ,5 Soru şeklinde yazdığınızda soru sayısının değişmesi sorun oluşturmaz.
3)Formülü kopyalayıp yapıştırdıkdan sonra sütun ayarlarını yeniden yapmalısınız.Önçeki formüllere bakarak nasıl bir değişim olmuş çözmeniz gerekir.
4)En sondaki >10 yerine istenileni yazmanız yeterli >15 gibi
İgili dosyayı #4 nolu iletide değiştirdim.
ÜSTAD VAKİT AYIRDINIZ TEŞEKKÜR EDİYORUM.