Merhaba,
Farklı değişkenlere göre yukarı veya aşağı yuvarlama yapmam lazım. İş için kullanabileceğim ve işimi kolaylaştıracak bir tablo hazırladım fakat ürün tonajının 20şer artması gerekiyor.
Örneğin :
x<29 ise rakamın sonu 20 olacak
x<49 ise rakamın sonu 40 olacak
x<69 ise rakamın sonu 60 olacak
x<89 ise rakamın sonu 80 olacak
x>89 ise rakamın sonu 100'e tamamlanacak
D8 , D14 ve D17 de bulunan rakamlar kantar kullanımı sebebi ile 20'şerli artmak zorunda bu yüzden yukarıda belirttiğim gibi olmalı
D12 ' de ki de 10'arlı artması gerekiyor.
Araştırdım biraz yuvarlama fonksiyonlarını fakat uyarlayamadım istediğim gibi ; yardım edebilecek varsa MSN veya forum yolu ile ulaşırsa çok sevinirim. Elimdeki şablonu da gönderebilirim. Bu şekilde daha sağlıklı bir yardım olur sanırım.
MSN : tayfunkizil@ymail.com
İlginize Teşekkürler
Farklı değişkenlere göre yukarı veya aşağı yuvarlama yapmam lazım. İş için kullanabileceğim ve işimi kolaylaştıracak bir tablo hazırladım fakat ürün tonajının 20şer artması gerekiyor.
Örneğin :
x<29 ise rakamın sonu 20 olacak
x<49 ise rakamın sonu 40 olacak
x<69 ise rakamın sonu 60 olacak
x<89 ise rakamın sonu 80 olacak
x>89 ise rakamın sonu 100'e tamamlanacak
D8 , D14 ve D17 de bulunan rakamlar kantar kullanımı sebebi ile 20'şerli artmak zorunda bu yüzden yukarıda belirttiğim gibi olmalı
D12 ' de ki de 10'arlı artması gerekiyor.
Araştırdım biraz yuvarlama fonksiyonlarını fakat uyarlayamadım istediğim gibi ; yardım edebilecek varsa MSN veya forum yolu ile ulaşırsa çok sevinirim. Elimdeki şablonu da gönderebilirim. Bu şekilde daha sağlıklı bir yardım olur sanırım.
MSN : tayfunkizil@ymail.com
İlginize Teşekkürler
Ekli dosyalar
-
22 KB Görüntüleme: 10
Son düzenleme: