açılırkutudaki değeri "metin" olarak kaydetmek

Katılım
28 Ekim 2006
Mesajlar
242
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
arkadaşlar öncelikle sizi çok meşgul ettiğim için özür dilerim.benim sorunum şu;
açılır kutudaki değer bilindiği üzere sayı türünden bir değerdir.ben açılır kutudan bir değer seçip bunu başka bir tabloya kaydettiğimde bu değerin sayı olarak değilde bu sayıya bağlı olan metnin kaydedilmesini istiyorum,şöyle olabilir mi? bir metin kutusu daha oluşturup bunun kaynağını comboboxtan "metin türü" olarak alabilir miyim?
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,418
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhaba;

Açılankutu değeri illa sayı olur diye bişey yok..

Tablo yapınızı görmek lazım.. İstediğinizi yapmanın birçok yolu var...
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın takoo,

Veritabanı uygulamalarında mümkün olduğu kadar kaydedilen verilerde alan tasarufu yaparız. Yani siz metin olarak kaydetmeye çalıştığınız alanda her harf bir bayt demek. Oysa 1,2,3 gibi kaydettiğiniz zaman her alan sabit 2 bayt da kaydedilebilir. Bu kayıt sayısı arttıkça hem uygulamanın daha çabuk çalışmasına ve daha az alan kaplamasına neden olur.

Birçok kişi veritabanı uygulamalarını excel uygulamalarıyla kariştiriyor. ikisinin de özellikleri ayrı. Veri tabanı uygulamalarında tablo görünmez ve tabloda bilgilerin de ne şekilde kaydedildikleri de önemli değil.

Bu yüzden açılır kutuların en başına bir sütun eklenir ve bu sütunlarda sayılar bulunur ve bu sayılar kaydedilir tablolara, formda ve raporlarda görünüm meselesi ayrı orada da yine bilgilerin alındığı (sizde birimler) tablodan alınır veriler ancak bunlar verilerin kaydedildiği tabloyla (sizde kişiler) ilişkilendirilir ve sorun çözülmüş olur. O yüzden tabloya metin olarak kaydedeceğim diye fazladan çaba harcamayın.

İyi çalışmalar
 
Katılım
28 Ekim 2006
Mesajlar
242
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
aslında önemli bir nokta.veritabanı olayının neredeyse temeli sayılabilecek "ilişkiler" olayını sırf görüntü yüzünden gözardı ediyoruz.doğru haklısınız.ama ben sırf "birimler" alanında birim adı yerine sayının bulunmasının uygun olmayacağını , pek açıklayıcı bir bilgi olmayacağını düşündüğümden böyle bir şey yapmaya kalkıştım.teşekkürler,iyi çalışmalar arkadaşlar
 
Üst