Konu kapatmakta neyin nesi

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
4,014
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Sahur vakti bir siteye gireyim dedim talebeyim rumuzlu üyemiz ne konu açmışsa güncelliği kaybetmiştir deyip konularını kilitlemiş. Ardı ardına yapmış ki biri soru sorsa cevap bulamadan konusu ekrandan kaybolacak. Ya aynı konudan biri soru sormak istese yeni bir konu mu açacak? Amacınızı inanın anlayamadım. Forumu böyle gereksiz söylemlerle kirletmeyin. İnanın buna gerek yok.
 
E

ExcelF1

Misafir
Art niyetli bir hareket olmadığı belli. Aşırı tepki vermeye gerek olduğunu sanmıyorum. Yalnız dediğiniz gibi kendi konularını kapatıyorum derken, güncel soruları da ekrandan kaydırmış.

Kendisinin nazik bir dil ile uyarılması ile sorun hallolacaktır sanırım.

Benim asıl merak ettiğim, konu kilitleme yetkisinin, uzman ve moderatör arkadaşlarda olduğunu sanıyordum.
 
Katılım
25 Aralık 2007
Mesajlar
300
Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Önce Form kurallarını araştırınız.

Arkadaşlar merhaba.
Sahur vakti bir siteye gireyim dedim talebeyim rumuzlu üyemiz ne konu açmışsa güncelliği kaybetmiştir deyip konularını kilitlemiş. Ardı ardına yapmış ki biri soru sorsa cevap bulamadan konusu ekrandan kaybolacak. Ya aynı konudan biri soru sormak istese yeni bir konu mu açacak? Amacınızı inanın anlayamadım. Forumu böyle gereksiz söylemlerle kirletmeyin. İnanın buna gerek yok.
Sırf imzanızda "..... adam sansınlar." gibi kime ait olduğu bilinmeyen, neydiği belli olmayan, sadece söyleyenin kendi seviyesizliğini yansıtan, aptalca bir bir beylik sözden ötürü, yazınıza cevap vermeyecektim. Birde bunu yazan insanın bir öğretmen olması beni dahada hüsrana uğratmasına rağmen, Yaşınız hasebiyle kardeşim demekle yetinerek, mesleğiniz nedeniyle sizi elimden geldiğince incitmeden yazacağım.

Yazdığınız anlamsızca serzenişin yersizliğine bir cevap yazmamak için çok düşündüm fakat, diğer arkadaşlarda konuya katılıpda işi malayani bir hal almasından üzüldüğümden, şahsıma söz düştüğünü hissettim.

Konu neden kapatılır? Sizin gibi lüzumsuz birinin konu içerisinde farklı sorular sorup, konunun akışını değiştirmeye engel olmasına açısından. Konu neticeye erdikten sonra ya kapatılır yada, başlığına konunun açıklığa kavuştuğuna dair ifadeler belirtilirki, kullanıcılar arama esnasında zaman kaybetmesin. Veya Userform diye kliklediği bir konu PivotTable çıkmasın.

Bu yüzden kullanıcı konunun çözüme ulaştıktan sonra konu chat platformuna dönmesin diye sorusunu sonlandırır, Sonlandırma yetkisi, Konu sahibi ve Yöneticiler arasındadır. Eğer Konu sahibi konuyu sonlandırmadıysa, Moderatörler bunu sonlandırmasını talep ederler.
Talep ederlerki, Formlarla Chat platformlarının bir farkı olsun. Yani anlayacagınız dilden söyleyim durduk yere geyik yapılmasın. Bu yüzden yöneticiler imzalarında "Lütfen sorularınızın çözümlendiğine dair geri dönüş mesajı yazınız...!" derler..

Kaldıki Forum Kurallarında " Birbiri ile alakası olmayan bir kaç soruyu tek bir başlık altında sormayın. Sorularınızı en iyi ifade eden cümleler ile net bir şekilde sorarsanız daha çok gönüllü olacaktır cevaplamak için. Oysa okuması bile zor olan bir soruya cevap yazmak istemeyecektir pek çok kişi. Siz istermisiniz.?"

Böyle bir başlık olmasına rağmen, ve bunuda adminler ve Moderatörler "8- Forumu hergün takip ederek öğrenmeye ve cevaplamaya çalışan arkadaşlarımızın yerine koyun kendinizi ve bir günde 5 defa aynı sorunun sorulup cevaplandığını düşünün. Son soranda siz olursanız aynı soruyu birçok üye cevabın bulunduğu linki vermeye bile üşenecektir. Oysa sormadan önce forumun "ARA" fonksiyonunu kullansanız geçmiş sorularda şimdi alacağınızdan çok daha iyi cevaplar bulma şansınız daha yüksek. Ancak bulamazsanız, yada yeterli olmazsa bu durumuda bildirerek sorunuzu sorduğunuzda istediğiniz cevapları alma şansınız artacaktır." şeklinde form kurallarında ifade ederler.

Çok yazıkki sizin gibi bin küsür mesaj yazıpta bir kez form kurallarını okumayan, "-Yahu bu kapat buton ne işe yarar," "-Neden insanlar günceldir. diye konularına yazar," diye hiç merak etmeyip bu merakını sadece "Ya sahura kaltımm, Talebeyim rumuzlu üyemiz şöyle yapmış böyle yapmış iştahım kaçtı.....". gereksiz bir başlık açıp altına kendi fantazilerini yazmaya tenezül eden bir öğretmen aslında hiç gerek olmadığını bilmesi gerektiğini yine keşke form kurallarını okuyup, hadi onuda geçtim konulardaki butonlara bir kez dikkat etse, "Kurallara aykırı mesajı bildir" butonuna basarak konuyu ilgililerin çözmesine olanak sağdalasa kendisini böyle rezil etmemesi gerektiğini bir öğretmen olarak bilmemesi gerekir diye düşünüyorum.

Birde demişsiniz ki "Ardı ardına yapmış ki biri soru sorsa cevap bulamadan konusu ekrandan kaybolacak". bence insanın işinin üzüm yemesi gerekli bağzı ile uğraşması değil. Konuların güncelliğini yitirdiklerini gördüklerinde bunu belli etmek için, konularına günceldir diye yazıp sabırla beklerler, Siz hiç endişe edip telaşlanmayın, yazılan hiç hiçbir konu kaybolmaz, hiçbir yere gitmez yani telaş etmeyin, bu yüzden sağlığınızdan falan olmayın yani, Bakın imzamdada yazdım, sizin gibi beylik lafları beceremem ama bunu becerebilen ve sonuna kadar hakkını veren Mevlana ne demiş " Bulanlar ancak arayanlardır." Bu sebeple buraya açılan hiçbir konu cevapsız kalmaz. "Ard arda yapmışsınızki" dediğiniz konulara bir bakarsanız, çok detaylı bir şekilde ele alınmadan ya çözüme ulaşmış, yada ihtiyaçlılığını yitirmiş. ve eğer birazcık idrak edebilseydiniz, Ard arda kapatmanın ve bu kapatma işlemi için gece yarısının seçilmesinin bir hikmeti olduğunu düşünebilirdiniz. Yani enazından bizler bunları düşünüyoruz. Keşke sizde düşünseydinizde beni böyle sabahın behrinde size cevap verme zahmetine sokmamış olsaydınız.


Bakınız değerli kardeşim, değerli öğretmen kardeşim, "Forumu böyle gereksiz söylemlerle kirletmeyin. İnanın buna gerek yok" demişsiniz, siz müsterih olunuz, neyin neye gerek olduğunu yada olmadığını bilerek yazan insanlar olduğu gibi, maalesef sizler gibi üyelik sözleşmelerini okumadan satıcı firmalara veryansın eden insanlarda bu toplumda herkesle aynı oksijeni paylaşıyorlar Maalese. Bu sebeple Lütfen Eğer Doğanın kirliliğini düşünüyorsanız çıkın kapınızın önündeki çöpü toplamaktan başlayın, Eğer formda bilgi kirliliğinin olmamasını istiyorsanız, Oturun bir 15dk. Formda uyulması gereken kurallarını, ve Formun kullanımı hakkında biraz araştırın, sonra konu açın olurmu ?...

Aslında en baştada dediğim üzere, Mesleğinize olan saygım ve yaşınıza olan sevgim üzere beni bir ağabeyiniz olarak görürseniz Lütfen imzanızdaki O gereksiz. "biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar!" sözünü siliniz zira kariyerinize yakışmıyor, Bak onun yerine Hem Avartımda ve hemde, imzamda kullandığım çok güzel bizim buraların mevlanasının sözleri mevcut o sözlerden ruhunuza yakışanı bulun. ve koyun, koyunda da insanlar ibret alsınlar. Yoksa birgün sabahın behrinde birisi çıkıp, sözünüze istinaden, birgün öğrencilerinizde paylaşımda bulunacağı bir platformunda " Suskunluğum asaletimdendir, Her söze verilecek bir cevabım var elbet, Lakin bakarım sorulana sorumudur diye, Birde bakarım sorana adammıdır diye." diye bir taş atar. O vakit taşı gediğine koyacam diye ne kadar taş atarsanız atın, GEDİK olursunuz. farkına varmazsınız.


Bakın konuyla alakalı bugün bana gönderilen bir karikatürü sizinle paylaşayım, biraz yüzünüz gülsün, yada gönlünüz ağlasın, latife yaptım. Selametle...

http://karikaturdelisi.blogspot.com/2011/08/ben-sana-mudur-olamazsn-demedim.html
 
Son düzenleme:

sirkülasyon

Altın Üye
Katılım
10 Temmuz 2012
Mesajlar
2,518
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-06-2026
DEğerli arkadaşlarım forum bildiğim kadarı ile "yeni üye olmamdan dolayı" Siteyi bir yöneten yönetenin yanında moderatör, uzman vs adlar altında forumda görevlendirilmiş ve yetkilendirilmiş abiler bulunmakta. Müsade buyurursanız bırakalım bu tür işlemler ile ilgili yorumu onlar yapsınlar.
Biz yorum yapıp olaydan kendimize pay çıkarmayalım.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,232
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Değerli üyelerimiz;

Bu başlığı okuyan üyelerimizin aşağıdaki kuralları incelediğinde tartışılan konunun ne kadar doğru olacağına karar vereceklerdir.

Mesajlarla ilgili forum önerileri;

10- Sorunuza bir cevap aldığınızda her zaman geri besleme yapınki, hem sorunuz için hala uğraşan üyeler varsa uğraşmasın, hem soru başlığınızı daha sonraki tarihlerde okuyan kişiler verilen cevabın sorunu çözüp çözmediğini bilsin ve ona göre denesin çözümü, hemde sizi cevaplayan kişilerin daha sonraki sorularınızda sorunuzu cevaplama arzusu kırılmasın. Tüm yapmanız gereken "Bu sorunumu çözdü. teşekkürler." yada "şu sebep ile sorunumu çözemedi" gibi bir mesaj atmak.

Burada konu kilitlemekten bahsedilmiyor. Genel olarak provake içeren ve forumun temel kuruluş amacından uzak tartışma başlıkları yönetim tarafından kilitlenmektedir. Konunuz çözüme ulaştıysa "Verilen cevaplarla çözüme ulaştım. Teşekkür ederim." şeklinde bir geri dönüş bizim için yeterlidir. Bu konuyla ilgilenen kişileride onore edip mutlu olmalarını sağlayacaktır.


Mesajlarla ilgili forum kuralları;

Mesaj Sorumluluğu:
- Forumda yazılan mesajlardan mesajların ekindeki dosyalardan tamamen mesajı yazan forum üyesi sorumludur. Forum üyelerinin yazdıkları yazılardan veya mesaj eklerindeki dosyaların verebileceği zarardan dolayı Excel.web.tr moderatör ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez.
Mesaj Silme ve Değiştirme Hakkı:
- Üye mesajlarını istediği zaman değiştirebilir. Üye bir mesajının mutlaka silinmesi gerektiğini düşünüyorsa yönetici arkadaşlara özel mesal ile başvurmalıdır. Yönetim uygun görürse bu mesajı siler. Forum yönetici ve moderatörleri kurallara uymayan mesajlari üyelere haber vermeksiniz her zaman değiştirme ve silme hakkına sahiptir.
Amaç:
- Bu forum gönüllü ve amatör katılım anlayışıyla yardımlaşma,öğretici ve fikir alişverişinde bulunulması için kurulmuştur. Amaç dışı kullanılmaması gerekmektedir.
Tartışma veya Çatışma Mesajları:
- Kişisel tartışma şekline dönüşen Topic'ler derhal kapatılır !!! Kapatılan topic'lerle ilgili PM veya Mail atılmamasını rica ederiz.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn talebeyim

Sn muokumus'un uyarısı yerindedir. Ayrıca bu uyarıyı yaparkende gayet yumuşak ifadeler kullanmış. Ancak siz bu ifadelerden alınganlık gösterip bana göre gereksiz yere uzun ifadeler kullanıp ortamı germeye çalışmışsınız.

Kendi başlığını kilitlemek üyelerimize verilmiş bir haktır. Başlıkları mesaj göndermeden kilitleyebilirsiniz. Siz başlıklarınızı kilitlerken altına birde kilitleme sebebini içeren mesajlar atarak tüm konularınızın ön plana çıkmasına neden olmuşsunuz. Bu tavrınızı bilerek yapmadığınızı düşünmek istiyorum.

Sonuç olarak, yazdığınız bu son mesajlarınızı forum düzeni açısında kaldıracağım. Ayrıca cevaplanmamış eski konularınızıda sileceğim.

Son olarak bir uyarıda daha bulunmak istiyorum. Sorularınızı incelediğimde sizin soru sorma tarzınızda bir sorun olduğunu görüyorum. Sorunuzu yeteri kadar açıklıkta sormuyorsunuz. Neredeyse tek bir cevapta çözüme ulaşan bir sorunuz yok. Bazı başlıklarınız 40'dan fazla mesaja ulaşmasına rağmen hala çözüme ulaşmamış. Bu tür durumlarda konuya ilginin kaybolacağı muhakkaktır.

Bundan sonraki mesajlarınızda bu uyarılarımı dikkate almanızı rica ederim.
 

baydeniro

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Sayın arkadaşlar. Bu sitenin administrator, moderatör, uzman ve yöneticileri sadece excel konusunda değil aynı zamanda etik, felsefe gibi diğer konularda da son derece gelişmiş kişiler. Onları görmeden mesajlarından bu duyguyu alabiliyorum. Öncelikle şu bilinmeli ki "excel.web.tr" sitesinin yöneticileri asla ve asla kimseyi kırmak veya dersini vermek niyeti ile hareket etmezler. Onların ana hedefi sitenin seviyesini hep üst düzeyde tutarak excel paylaşım ve yardımları sağlanmasına zemin oluşturmak. Bu bağlamda zaten özveri ile bizlere son derece önemli yardımlar yapan, değerli zamanlarını başka konulara harcayabilecekken biz acemilere destek olan bu kişilerin uyarılarını lütfen daima dikkate alalım ve alınganlık göstermeyelim. Hatırlıyorum buna benzer uyarıları bana da yaptılar ve ki Allah razı olsun yaptılar, site adabını biraz da bu yolla öğrendim.
 
Katılım
25 Aralık 2007
Mesajlar
300
Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Sn. Levent bey;

Kod:
başlıklarınızı kilitlerken altına birde kilitleme sebebini içeren mesajlar atarak tüm konularınızın ön plana çıkmasına neden olmuşsunuz. Bu tavrınızı bilerek yapmadığınızı düşünmek istiyorum.
Bende sizden lütfen yazdığım yazıyı sabırla tekrar okuyup öyle karar vermenizi ve düşünmek istediğiniz şeyin cevabınıda orada bulabileceğinizi bilmenizi istiyorum. Zira neden ve hangi saatler içerisinde kapatıldığı ve kapatılma amaçları açık bir dille belitilmiştir.


Kod:
Son olarak bir uyarıda daha bulunmak istiyorum. Sorularınızı incelediğimde sizin soru sorma tarzınızda bir sorun olduğunu görüyorum. Sorunuzu yeteri kadar açıklıkta sormuyorsunuz. Neredeyse tek bir cevapta çözüme ulaşan bir sorunuz yok. Bazı başlıklarınız 40'dan fazla mesaja ulaşmasına rağmen hala çözüme ulaşmamış. Bu tür durumlarda konuya ilginin kaybolacağı muhakkaktır.
Sorularımı incelediğinizi söylüyorsunuzki, eğer incelediğiniz sorularıma bir ön yargı ile yaklaşmadıysanız, konularda VBA hakkında bir öğrenme çabası içerisinde olduğumu her örneğe bir eklenti yaparak geliştirmek istediğimi, kodların anlamları üzerinde durmam hasebiylede konunun uzadığını görüyor olmanızı beklerdim. 40tan fazla mesaj olarak nitelendiriğiniz Ado ile başlayan başlığı tekrar incelemenizi öneririm.
Kod:
Sorularınızı incelediğimde sizin soru sorma tarzınızda bir sorun olduğunu görüyorum.
Malumunuz sorunlar aşılmak içndir, Aynı sabır ve hassasiyeti sizdende beklerim.

Son olarak,
Kod:
Sonuç olarak, yazdığınız bu son mesajlarınızı forum düzeni açısında kaldıracağım. Ayrıca cevaplanmamış eski konularınızıda sileceğim.
Silmek, kaldırmak vs. bu tamamen sizin tasarrufunuz ve vazifenizdir. Sorumluluğuda sadece sizi ilgilendirir.
Sonuç olarak, kullandığım kelimelerin, arkasında olduğumu bu sebeple; Niyet, Tavır öğrenme beklentisi içerisinde olan herkesin sizin gibi öncelikle bunu benimle paylaşmalarını istirham ederim.

Hayırlı İftarlar ve Ramazanlar.
 

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
4,014
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Sn Levent Bey kısaca özetlemiş. Kendi adıma başka söze gerek kalmamış. Saygılarımla.
 
Üst