Her öğrenciye ayrı grafik oluşturma

Katılım
10 Kasım 2013
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Merhaba forum üyeleri,

Ben bir 2.sınıf öğrencileri olan bir sınıf öğretmeniyim. Öğrencilerimin okuma hızlarını ölçüyorum. Ayrıca okuduklarını anlama soruları olan küçük testler ile ölçme yapıyorum. Şimdilik ekteki dosyayı hazırladım.

Bu dosyada göreceğiniz gibi sınıfın genel durumunu ve öğrencinin durumunu görebiliyorum. Gerçi sınıf ortalaması ile kıyaslayamıyorum ama hiç yoktan iyidir diye kullanıyorum.

Şimdi sorun şu ki ben bu ölçümleri her hafta almaya devam edeceğim ve bir zaman sonra, grafik birbirine girecek. O yüzden her öğrenci için, sınıf ortalaması ile karşılaştırmalı bir grafik oluşturma ihtiyacı duydum ama başaramadım :(

1. Her çocuk için (rapor kişisel sayfasında) açılır butonu seçerek grafiği çağırabilmeyi
2. Çocuğun puanı ya da dk'daki okuma hızını, sınıf ortalaması ile karşılaştıracak bir grafiğin olmasını
3. Eğer ki o hafta, puan ortalamada (+10 / -10) ise sarı renkte bir sütun, ortalamanın altında ise (-10'dan aşağı) kırmısı bir sütun, ortalamının üstünde ise (+10'dan yukarı) yeşil bir sütun oluşmasını istiyorum.
4.Bu karşılaştırmanın haftalık girilen her veri için olmasını

Ben okuma yapmaya devam ediyorum ama itiraf etmeliyim ki boyumu aşan bir iş. Eğer ki imkanı olupta bana yardımcı olan olursa müteşekkir olurum.

Selametle Kalınız.
 

Ekli dosyalar

Katılım
10 Kasım 2013
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
üstat teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Lakin puanları sınıf ortalaması ile kıyaslama yapamıyor muyuz? Öğrencinin puan sütunun yanında o sınavdaki sınıf ortalamasını da gösteremiyor muyuz?

Ayrıca diyelim ki öğrenci 40 puan almış ama sınıf ortalaması 76. Bu durumda 76-40=36 yan, -10 dan daha aşağı olduğu için o sütun rengini kırmızı yapamıyor muyuz?

Birde öğretmenin düşüncesi kısmının o grafiklerin altında görüntülenmesi mümkün müdür? Ben bunları yazdırıp öğrencilere vermeyi düşünüyorum. Yazdır dediğimde grafiklerin tamamı çıkmıyor.

İlginizden dolayı tekrardan teşekkür ederim.
 
Üst