2006-2007 Lig puan düzenlenmesi kilit hakkında

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Ben bu işten pek fazla anlamam. Uyarladığım basit bir örneği ekte veriyorum.

Belki işe yarar.

..

Evet maçlar kısmına manuel olarak giriş yapıyorum. Puan Tablosunun olduğu sayfaya geçiş yapınca tablo doğru hale geliyor. Henüz dış veri al özelliğini kullanamıyoruz. Belki sitenin prof.' ları bize bu konuda yardımcı olabilir :)...
Syn. danersinin uygulamasına henüz bakamadım ama söz bakıcam :) ..
Bu arada sayın yurttaş'ın uygulaması da kullanışlı, özellikle home/away/general tablolarını bir arada görmek açısından... İyi geceler...

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Sayın yurttas
teşekkür ederim,bu örnek çalışmanıza.
Sayın RIKU sözverdiğiniz gibi olsun.Sayın yurttas RIKU beyin bahsettiği DIŞ VERİ AL uygulaması için yol gösterebilirmisiniz,nasıl yapabiliriz.Kendi hazırladığınız tablo içinde olabilir.
Saygılarımla.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Ben bu işten pek anlamam demiştim. Çünkü o dosya bir uyarlama. Yabancı bir siteden almıştım.

Şimdi dış veri nereden alınacak? Yani sitenin adresini verin. Bakalım dış veri ile alınacak bilgiler excel sayfasına nasıl gelecek? Onu bir inceleyeyim.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar sayın yurttas,
http://spbo.com/eend0.htm
Bu siteyi veriyorum çünkü bizim ikinci,üçüncü lig maçları dahil tüm maç sonuçları veriyor.Başka hiç bir site bizim alt liglerimiz bu kadar ayrıntılı vermiyor.Üstelik basketbol ve diğer sporlar da da maç sonuçları var.İlerde besketbol ve diğer sporlar için sonuçlar gerekli olacağından yapmak istediğimiz "dış veri almak" ve excelde bunları okutmak tam olacak.
Sizden ricam bu siteden veri almak.Ve ilk yarı sonuçlarını puan tablosunda kullanmayacaksınız fakat excelde ayrı bir dosyada bu sonuçlar mutlaka bulunsun yani silmeyiniz.
Diyeceksiniz futbol maçlarını nasıl ayıracağım.Öncelikle maç sonuçlarına göre belli olur sanırım.Fakat siz daha iyi bir ayıklama yaparsınız sanırım.
Ekte excele alınmış bir örnek var ."Tarih tanımlamayı devre dışı bırak" özel seçeneği ile veriyi excele almıştım.H sutununda önceki 6 günün sonuçları var.Ayrıca "html" ve "zengin metin içerik " tanımlı örnek aldım.Burada sutunu ben renklendirdim çünkü kırmızı kartlar için takımların başlarında 1,veya 2 gibi rakamlarla kart sayısı yazar.
Bu kadar ayrıntılı bir site ,eğer siz puan tablosuna bu siteyi uygulamakta sorun yaşarsanız,sizden önemle rica ediyorum bu siteden otomatik olarak verileri alabileceğimiz bir makro çözüm yapmanız.
Saygılarımla.

Sayın Daali, bir şey sorucaktım. Bu siteden dış veri al ile alınan verilerde, kafam bişeye takıldı. Daha doğrusu çok basit bir şeyi yapamadım. İki takımında gol attığı maçlarda excel kendiliğinden tarihe veya 5 haneli rakama çeviriyor.
Bunu neden yapıyor ve bunu normal hale nasıl getirebiliriz?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Bahsettiğn konu için bende epey uğraşmıştım.Hatta forumda bu konu ile ilgili yazılar yazıldı.
Eğer doğru anlamış isem ,"dış veri al" > "yeni web sorgusu" uygulaması yaptıktan sonra ,açılan pencerede veri almak istediğin sarı okları tıkla, ve pencerenin sağ üst köşesinde "seçenekler" var.buraya gir."
Yukarda 1-hiçbiri
2-zengin metin biçimli
3-html
şeklinde sıralama var.2 veya 3 seç,en altta "tarih tanımlamayı devre dışı bırak" seçeneğini mutlaka tıkla."tamam "deyip ,"al "yap.Çünkü senin sorunun ilacı bu.Böylece maç skorları tarih formatına ve tarih formatının metin biçimi olarak görünen 5 rakamlı sayılara dönüşmez oluyor.Olduğu gibi maç skorları excele alınmış oluyor.
Sırası ile.
Yeni excel sayfası aç>>"veri">>" dış veri al" > >"yeni web sorgusu">>"seçenekler ">>"html biçim">>"tarih tanımlamayı devre dışı bırak">>tamam>>"istediğin sarı oklu bölgeyi seç">>"al"
Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
excell
merhaba ali bey,Sivas/Şarkışla ilçesinde egitim ve kültür derneği başkanıyım derneğimiz adına bir halı saha futbol turnuvası düzenliyorum,fikstür konusunda yardımlarınızı bekliyorum,zaman kısa oldugu için bununla ilgili fikstür yapabilirmisiniz hazır kullanacagım şekilde.17 takım var,4 gurup olarak belirledik,gurupşardan birinde 5 takım var,guruplar yarım devre lig usulu oynanacak,her guruptan 2 takım üst tura cıkacak,8takımda 2 gurup halinde ceyrek final oynayacak,4 takım yarı finala kalacak sonrasında final macı oynanacak,bu bilgiler ışıgında bana yardımcı olursanız cok sevinirim..bu isteginizi yerine getirmem zor derseniz onada saygı duyarım..şimdiden tesekkür edrim.Hasan TEKMEN

Excel Vers. ve Dili
excell
fikstür

merhaba ali bey,Sivas/Şarkışla ilçesinde egitim ve kültür derneği başkanıyım derneğimiz adına bir halı saha futbol turnuvası düzenliyorum,fikstür konusunda yardımlarınızı bekliyorum,zaman kısa oldugu için bununla ilgili fikstür yapabilirmisiniz hazır kullanacagım şekilde.17 takım var,4 gurup olarak belirledik,gurupşardan birinde 5 takım var,guruplar yarım devre lig usulu oynanacak,her guruptan 2 takım üst tura cıkacak,8takımda 2 gurup halinde ceyrek final oynayacak,4 takım yarı finala kalacak sonrasında final macı oynanacak,bu bilgiler ışıgında bana yardımcı olursanız cok sevinirim..bu isteginizi yerine getirmem zor derseniz onada saygı duyarım..şimdiden tesekkür edrim.Hasan TEKMEN

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Merhaba Hasan Bey,bu isteğiniz yerine getirilebilir ama baştan hazırlamak uzun zaman alacaktır. Siz şablonunuzu oluşturun ve olmasını istediklerinizi ekli dosyadada anlatın. Bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım.Takıldığınız yada atladığımız bir yer olabilir soru cevap şeklinde benimle birlikte diğer değerli arkadaşlarımızda elinden gelen yardımı yapacaklardır. Saygılarımla..

Excel Vers. ve Dili
excell
fikstür

GELENEKSEL 2."GENCLİK" KUPASI HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI
A
GURUBU
1 GÜRÇAYIR BLD.
2 SANAYİ SPOR
3 HUZUR GİYİM
4 GENÇ HUZUR

B
GURUBU
1 GÜR-SÜT
2 GENÇ SANAYİ
3 FIRATPEN
4 SAĞLIK

C
GURUBU
1 PAN SPOR
2 CEMEL BLD.
3 LEZZET KEBAP
4 KÜRKÇÜYURT
5 ŞARKIŞLA GENÇL.
D
GURUBU
1 KADER KEBAP
2 FURKAN ÇAY EVİ
3 HİLAL SPOR
4 ŞARKIŞLA BLD.

not:excel konusunda birikim olmadıgı için soru cevap seklinde insanlaı sıkmak istemem o yüzden sizden yardım talep ettim zamanınızı alacagını biliyorum,bana cevap vermeniz bile beni sevindirdi cok tesekkür ederim.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Bu şekilde değilde kim kim ile maç yapacak,
Hangi grubun ikincisi hangi grubun birincisi ile maç yapacak,
Tek maç usulümü olacak, çift maç usulümü olacak ,
Aynı puana sahip olanları için hangi kriterler esas alıncak,

Benim demek istediklerim bunlardı.

Excel Vers. ve Dili
excell
fikstür

mrb.ali bey
1-kimin kiminle mac yapacagını sizde formül vardır diye düşünerek size bıraktım
2-her guruptan iki takım yarı finala cıkacak.
3-yarım devre lig usulü oynanacak
4-1. gurubun birincisi,2. gurubun ikincisiyle,
5-2. gurubun birincisi, 2.gurubun birincisiyle,
6- 3.4 gurupta aynı sistemle oynayacak,
7-gurup birincileri final
8-ikincileri de 3.ncülük,4.cülük maçı oynayacak

not:biliyorum sizin zamanınızı alacak ama bana bu konuda yardımcı olursanız size minnettar kalırım

Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
sn sarkislaspor geleneksel halı saha turnuvanız için (A gurubu) ekteki dosya işinizi haledecektir. Diğer gurublar için bu dosyayı kullanabilirsiniz. sadece takım isimlerini değiştirin. turnuvada bütün takımlara başarılar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2003-türkçe
Arkadaşlar bana da lig fisktürü lazım.Uzman olmadığım için bu konularda basit ama kullanışlı bir lig fisktürü(takımları yazacağım 34 hafta sını hazırlayacak maç sonuçlarını hafta da bir gireceğim ve puanlamasını yapacak) belirtirseniz sevinirim.Şimdiden herkese teşekkürler.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Turkcell SÜper Lİg

Turkcell SÜper Lİg.

Son düzenleme:

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
ekteki ligde derbi haftalarını nasıl ayrı yerde belirtebiliriz.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Yukarıda eklemiş olduğum ligde derbiler ve ikili averaj nasıl yapılabilir???

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Özel olarak sorulmuş olmasın arkadaşlar fakat bu konuyu Sayın Ali bey çok iyi etüt edip formülleri hazırlamıştı.Fakat çözüm için sizlerinde görüşlerini bekliyorum.Konu dosyada açıkladığım gibi Her takımın aldığı haftalık puanları listede takımn yerini bulup yanına yazacak.Fenerbahçe için manuel yaptım.Bu lig tablosu için yapılabilecek en son uygulamadır.Umarım Sayın Ali bey konuya uzak kaldığını hissetmez.
Saygılarımla.